Tăriceanu i-a convocat pe liberali în BPC, la ora 16.00

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a convocat Biroul Politic Central, pentru ora 16.00, fără a comunica însă şi motivul pentru care doreşte să discute cu conducerea partidului.

17 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu i-a convocat pe liberali în BPC, la ora 16.00

Tăriceanu i-a convocat pe liberali în BPC, la ora 16.00 (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebaţi de ce este convocat Biroul Politic Central, mai mulţi lideri ai PNL au menţionat că nu ştiu de ce sunt convocaţi, dar că o să afle înainte de şedinţă.

Liberalii ar putea discuta, cel mai probabil, despre mandatul cu care Călin Popescu Tăriceanu şi membrii delegaţiei pentru negociere, se vor duce la consultările de la Cotroceni, pe care preşedintele Traian Băsescu le-ar putea iniţia imediat după publicarea rezultatelor alegerilor parlamentare în Monitorul Oficial.

Conducerea PNL a decis, luni, să-l mandateze pe Călin Popescu Tăriceanu să-şi aleagă singur echipa de negociere, din care să facă parte, la propunerea lui Relu Fenechiu, liberalii care nu intenţionează să devină miniştri, dar şi mandatul cu care PNL se prezintă la negocieri.

În plus, Tăriceanu ar putea prezenta membrilor BPC rezultatele "exploratorii" pe care le-a avut cu diverşi lideri ai partidelor, cu care PNL s-ar putea alia pentru viitoarea guvernare.

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit, în cursul zilei de miercuri, la Palatul Victoria, cu mai mulţi lideri liberali, cu care a discutat, pe rând, despre variantele agreate de filiale după alegeri, dar şi despre strategia pentru următoarele zile, potrivit unor surse din partid.

Printre liderii liberali care au venit, pe parcursul zilei de miercuri, la Palatul Victoria, pentru a se întâlni cu preşedintele partidului, se numără coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu sau liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre.

Conform unor surse liberale, Tăriceanu a dorit să afle de la liderii din teritoriu variantele pentru care ar opta organizaţiile după alegerile parlamentare. Întâlnirile lui Tăriceanu cu liderii liberali au avut loc, pe rând, pe parcursul a circa cinci ore.

După ce a terminat discuţiile cu liderii din teritoriu, Tăriceanu i-a convocat la Guvern, în jurul orei 19.30, pe Bogdan Olteanu şi consultantul politic Dan Andronic, cu care a discutat strategia pentru următoarea perioadă. Tăriceanu a părăsit sediul Guvernului în jurul orei 22.00, fără a face nicio declaraţie.

Potrivit unor surse din partid, liberalii au stabilit că cea mai bună soluţie pentru ei în aceste zile este să stea în expectativă, urmărind şi evoluţiile din celelalte partide. Aceleaşi surse au menţionat că Tăriceanu aşteaptă ca preşedintele Băsescu să iniţieze consultările pentru formarea noului guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici