Video Tăriceanu, impresionat de modul cum Lech Kaczynski a ştiut să reprezinte interesul Poloniei

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după ce a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la ambasada Poloniei, că a fost impresionat de tragicul eveniment care a dus la pierderea pentru Polonia a preşedintelui şi a unor importante personalităţi ale vieţii politice, militare şi ale societăţii civile.

23 afișări

"Ca unul care l-am cunoscut pe preşedintele Lech Kaczynski cu ocazia deselor reuniuni ale Consiliului European, vă pot spune că întotdeauna am fost impresionat de modul în care a ştiut să reprezinte cu determinare şi cu mândrie, aş spune, interesul naţional al Poloniei", a spus, luni, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, preşedintele Lech Kaczynski a dat dovadă că este conducătorul unei mari naţiuni şi că din această poziţie întotdeauna avea o abordare extrem de responsabilă în ceea ce priveşte poziţia Poloniei în dezbaterea unor probleme de importanţă pentru ţara sa.

"Îmi face plăcere, aş spune, că există o solidaritate deosebită manifestată de români, nu numai de persoanele politice, dovadă stau toate florile şi lumânările care au fost aduse aici la ambasadă ca un omagiu pentru preşedintele polonez şi pentru cei care au murit în accidentul de Smolensk", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizare într-o pădure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord.

Trotuarul din faţa ambasadei Poloniei la Bucureşti a fost acoperit de buchete de flori şi lumânări aduse de sute de persoane care au venit la sediul misiunii diplomatice, după accidentul aviatic de la Smolensk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici