Tăriceanu l-a vizitat pe Ponta în Turcia: ”Am avut discuţii medicale şi politice”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, că l-a vizitat pe premierul Victor Ponta în Turcia, unde au avut ”discuţii medicale şi politice”, el nedorind să le detalizeze ”nici pe unele, nici pe altele”.

514 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu l-a vizitat pe Ponta în Turcia: ”Am avut discuţii medicale şi politice”

Tăriceanu l-a vizitat pe Ponta în Turcia: ”Am avut discuţii medicale şi politice” (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am avut discuţii medicale şi politice. Nu am să le detaliez nici pe unele, nici pe altele, fără să trebuiască să-l compătimesc după o operaţie de acest fel. Mi-am adus şi eu aminte de starea în care eram, nu e plăcut. Partea de recuperare şi tot restul… este destul de constrângător. Dar, în fine, trece! Nu e ceva care să rămână. Cu timpul se uită", a spus Tăriceanu, apreciind că starea de spirit a premierului este "foarte bună".

Referitor la motivele vizitei sale în Turcia, preşedintele Senatului a spus că ”aşa e normal”.

Aşa e normal, suntem parteneri politici şi într-o astfel de situaţie nimic nu poate înlocui comunicarea directă, nici telefonul, nici mail-ul”, a explicat el.

Întrebat când se va întoarce în ţară premierul, Tăriceanu a susţinut că nu poate spune acest lucru pentru că nu este purtătorul său de cuvânt.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Duminică, premierul a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, "pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru" de către Victor Ponta, care se află încă în Turcia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici