Tăriceanu, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE: Câteva instituţii păstrează metode trecute. Vom arăta care sunt aspectele care deranjează

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, că anumite instituţii din România îşi păstrează metodele învechite, de aceea trebuie arătate şi mai mult aspectele care deranjează referitor la acestea.

656 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE: Câteva instituţii păstrează metode trecute. Vom arăta care sunt aspectele care deranjează

Tăriceanu, la ceremonia de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul UE: Câteva instituţii păstrează metode trecute. Vom arăta care sunt aspectele care deranjează (Sursa: Mediafax Foto)

"Înainte de 1990 obişnuiam să visez la Europa. Atât familia mea şi rudele mele m-au învăţat ce înseamnă Europa, civilizaţie şi cultură, iniţiativă şi mai presus libertate. După căderea comunismului, visul la Europa a devenit unul pe care îl puteam spune public. Românii au privind europenitatea lor ca o parte importantă a identităţii lor naţionale. Trebuie să mărturisesc că visul meu la Europa s-a transformat atunci când, ca premier, am contribuit la integrarea României în Uniunea Europeană, în 2007", a declarat, joi seară, preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că sunt însă în România unele instituţii ale căror metode sunt "trecute" şi "care îşi păstrează obiceiurile".

CITEŞTE ŞI: Bucureştiul preia preşedinţia Consiliului UE/ Şeful PE, apel către ţările care blochează intrarea României în Schengen/ Tusk: Românii să apere libertatea cum a apărat Duckadam cele patru penalty-uri în '86

"Câteva instituţii păstrează metode trecute. Îşi păstrează obiceiurile. De aceea noi vom arăta şi mai mult care sunt aspectele care deranjează şi care sunt instituţiile care s-au transformat în spiritul european. Aceste clarificări trebuie lămurite şi cu oficialii europeni, statele membre, pentru a îndepărta aceste neînţelegeri asupra vieţii sociale din România. Le cer tuturor partidelor să ţină cont şi să fie atente la ce au spus fondatorii UE acum 7 decenii, să fim o reuniune a statelor care trebuie să fie o comunitate a guvernelor, societăţilor, bazate pe solidaritate, incredere şi respect reciproc", a completat preşedintele Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici