Video Tăriceanu: Liderii filialelelor cu sub 15% la votul politic să-şi depună mandatul

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Central, că membrii conducerilor filialelor care au obţinut sub 15% la votul politic pentru CJ trebuie să-şi depună mandatul.

16 afișări
Tăriceanu a declarat, răspunzând unei întrebări, că în această situaţie se află şapte organizaţii, printre care şi Bucureşti. "Se numără şi organizaţia din Bucureşti, din păcate", a spus Tăriceanu, menţionând că filialele care au obţinut scoruri sub 15% sunt aşteptate, la Delegaţia Permanentă din 23 iunie, să-şi depună mandatele.

"Conform unei decizii a Delegaţiei Permanente a PNL, toate organizaţiile care au obţinut sub 15 % pe scorul politic sunt obligate să-şi depună mandatul şi am cerut acest lucru astăzi colegilor din BPC, ca în viitoarea Delegaţie Permanentă să luăm act de decizia trecută şi să procedăm la o reorganizare în cazul acestor fiiliale care nu au avut rezultate, pentru a da posibilitatea lor şi, pe ansamblu, partidului să obţină un scor mai bun la viitoarele alegeri", a afirmat Tăriceanu.

El a spus că, în acest moment, consideră că organizaţiile vizate şi-au depus mandatul, menţionând că PNL trebuie să se gândească la soluţii viabile.

"Sunt pus în faţa unei decizii importante, la care nu vreau să fac niciun fel de concesie. Cred că lipsa de performanţă, ca peste tot, trebuie să dea de gândit şi trebuie să luăm măsuri de reorganizare. Prin urmare, consider, în acest moment, conducerile acestor organizaţii cu mandatul depus. Va trebui să găsim soluţii mai bune, în aşa fel încât performanţa lor viitoare să iasă din această zonă a mediocrităţii sau, mai rău, a rezultatului inacceptabil pentru PNL-organizaţii care au obţinut scoruri sub 15 % pe votul politic la CJ", a spus preşedintele PNL.

El a subliniat că este "decis" şi "dispus" să ia toate măsurile pe care i le oferă calitatea de preşedinte al PNL şi cea de premier pentru ca liberalii să obţină rezultatele pe care şi le doresc şi a subliniat că nu crede că liberalii mai trebuie să fie toleranţi.

Tăriceanu a mai explicat aplicarea deciziei luate la şedinţa anterioară a Delegaţiei Permanente prin prisma motivării în continuare a organizaţiilor puternice şi a militanţilor PNL, menţionând că această decizie va trebui formalizată în şedinţa DP de duminica viitoare.

"Acest moment de bilanţ ne permite să afirmăm, fără putinţă de tăgadă, că astăzi liberalii reprezintă una dintre cele trei forţe politice importante din România. Rezultatele alegerilor au confirmat existenţa a trei mari partide: PNL, PSD şi PDL", a ţinut să spună Tăriceanu.

Preşedintele PNL a mai menţionat că liberalii au întregistrat un scor de 20% pe votul politic, acest rezultat fiind "confirmarea pe care cetăţenii au dat-o politicilor pe care PNL le-a derulat în aceşti patru ani la nivel local şi cei trei ani şi jumătate de nivel central, politici îndreptate către realizarea unui nivel de trai mai apropiat de aşteptările cetăţenilor".

"Am apreciat şi mă bucur că am obţinut acest rezultat, care ne dă încredere pentru viitoarea confruntare electorală din această toamnă, alegerile parlamentare, dar şi posibliitatea unor diferenţieri", a conchis Tăriceanu.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al partidului, menţionând că decizia de sancţionare a organizaţiilor cu scoruri slabe în alegeri nu vizează o perosană care ar avea o poziţie mai favorabilă în perspectiva congresului.

PNL Bucureşti a obţinut, la alegerile pentru CGMB, 11,7% din voturi, respectiv opt mandate de consilier. Liderul PNL Bucureşti este Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici