Tăriceanu mărturiseşte că nu-i place biroul preluat de la Antonescu: "Clădirea avea un scop propagandistic extraordinar în perioada comunistă"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat, marţi, ziariştilor, biroul pe care l-a preluat, mărturisind că nu îi place acest birou şi că are o problemă, ca inginer constructor, cu calitatea clădirii Parlamentului, care lasă de dorit, urmând să solicite să se facă reparaţii urgente.

569 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu mărturiseşte că nu-i place biroul preluat de la Antonescu: "Clădirea avea un scop propagandistic extraordinar în perioada comunistă"

Calin Popescu Tariceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Tăriceanu le-a prezentat ziariştilor biroul pe care l-a preluat, odată cu şefia acestei Camere, de la fostul preşedinte Crin Antonescu. El a ţinut să menţioneze că, discutând despre Casa Poporului, este o clădire total nefuncţională. "Este o clădire care se dorea, în perioada comunistă, să reflecte realizările regimului, avea un scop propagandistic extraordinar", a arătat Tăriceanu.

Despre arhitectura clădirii, noul preşedinte al Senatului a afirmat că este vorba de un stil neoclasic, "complet nefiresc pentru sfârşitul secolului XX, când deja era o arhitectură modernă, funcţională" şi că stilul nu este concordant cu arhitectura şi stilul zilelor noastre.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut referire şi la dimensiunile clădirii, care fac ca şi costurile de întreţinere ale acesteia să fie foarte mari. "Funcţionăm în ea, nu avem altă clădire, la începutul anilor '90, nu ştiu dacă vă amintiţi, erau tot felul de sugestii ce să se întâmple cu această clădire. Dărâmarea ei era prea costisitoare", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a observat şi faptul că întreaga clădire este nefuncţională, deşi găzduieşte mult mai multe instituţii şi s-a găsit o utilizare cât de cât eficientă a acestui spaţiu imens.

"Numai strict cheltuielile cu întreţinerea clădirii, aşa cum este, nu sunt acoperite an de an şi de aceea clădirea este pe alocuri într-un stadiu de degradare avansat, care pe mine, personal, mă deranjează", a continuat el.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat cu acest prilej că va solicita serviciilor Senatului ca împreună cu cele ale Camerei să facă un plan urgent de reparaţii pentru această clădire care are deja 25 de ani şi, dacă nu se fac aceste lucrări, se va degrada şi mai mult. El a adăugat că îl deranjează starea acestei clădiri tocmai din calitatea sa de inginer constructor şi de aceea nu poate fi indiferent la aceste aspecte.

Preşedintele Senatului a arătat că nu ştie dacă există fonduri în buget pentru aceste reparaţii, fiind treaba Secretarului General, dar că "îi atrage atenţia că este o obligaţie din partea instituţiilor găzduite în această clădire să aloce fonduri pentru a pune lucrurile la punct".

Întrebat dacă există ceva ce îi place la biroul pe care l-a preluat de la fostul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, Tăriceanu a răspuns: "Nu. Nimic" şi a menţionat că nu a adus nimic în birou, doar iPad-ul.

Despre relaţia instituţională pe care o va avea cu şeful statului, Traian Băsescu, Tăriceanu a afirmat că aceasta este definită clar de Constituţie şi de legile în vigoare şi nu are nimic în plus de adăugat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici