Tăriceanu, mesaj pentru Dăncilă: Suntem în orice moment dispuşi să dăm vot pentru remaniere

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi seara că atât el, cât şi liderul PSD, Liviu Dragnea, sunt în orice moment dispuşi să acorde votul în Parlament pentru remaniere. El a mai spus că nu ştie ”ce gânduri” are premierul Viorica Dăncilă.

1293 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, mesaj pentru Dăncilă: Suntem în orice moment dispuşi să dăm vot pentru remaniere

Tăriceanu, mesaj pentru Dăncilă: Suntem în orice moment dispuşi să dăm vot pentru remaniere

”Atât eu, cât şi partenerul de coaliţie, PSD, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, suntem în orice moment dispuşi să acordăm votul în Parlament pentru remaniere. Mai departe, ce paşi face primul-ministru nu ştiu, este opţiunea domniei sale, dar bazat pe experienţa pe care am avut-o, într-o situaţie de acest gen eu nu aş fi ezitat nicio secundă să cer Parlamentului votul pentru formula de remaniere sau de restructurare pe care doresc să o propun. (...) Nu ştiu ce gânduri are dna prim-ministru. Ce face doamna prim-ministru în acest moment, nu sunt la curent”, a declarat la România TV liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că este ”treaba pruimului ministru” să decidă când va cere votul Parlamentului pentru o eventuală restructurare a Executivului şi l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că este ”în afara Constituţiei” pentru că a refuzat cele trei propuneri de miniştri.

”Preşedintele este în afara Constituţiei. Dacă persoanele nu au vreo interdicţie de execitare a drepturilor civice, dacă nu au interdicţia de a ocupa funcţii publice, atunci poate preşedintele să refuze propunerile făcute de primul-ministru. Altfel, singura persoană care este responsabilă pentru îndeplinirea programului guvernamental este primul ministru. Preşedintele nu are nicio prerogativă în îndeplinirea programului guvernamental. Deci în ceea ce priveşte legalitatea, preşedintele poate să aibă obiecţiuni, dar nu este cazul propunerilor înaintate, dar în ceea ce priveşte oportunitatea preşedintele nu are nici cel mai mic rol de jucat. Din această păerspectivă, preşedintele este în afara Constituţiei”, a adăugat Tăriceanu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat va transmite marţi seară preşedintelui Iohannis propunerile de numire ca miniştri interimar a Anei Birchall la Justiţie, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici