Tăriceanu: Nu e normal ca Guvernul să angajeze măsuri pentru viitorul Executiv

Premierul Tăriceanu a spus liderilor partidelor parlamentare că majorarea salariilor la nivelul decis de Parlament nu e sustenabilă şi va genera o criză economică majoră, precizând că nu e normal ca Guvernul să angajeze astfel de măsuri fără ca viitoarea configuraţie a Executivului să fie cunoscută.

19 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu e normal ca Guvernul să angajeze măsuri pentru viitorul Executiv

Tăriceanu: Nu e normal ca Guvernul să angajeze măsuri pentru viitorul Executiv (Imagine: Mediafax Foto)

Tăriceanu a început discuţiile, la Guvern, cu liderii partidelor parlamentare pe tema salarizării bugetarilor, după ce Curtea Constituţională a decis, miercuri, că legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor este constituţională.

La întâlnire sunt prezent miniştrii Varujan Vosganian, Mariana Câmpeanu, Anton Anton, Eugen Nicolăescu, precum şi secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca (din partea Executivului), Crin Antonescu şi Dan Motreanu (PNL), Cezar Preda şi Mircea Toader (PDL), Viorel Hrebenciuc şi Liviu Dragnea (PSD), Corneliu Vadim Tudor şi Lucian Bolcaş (PRM), Bogdan Ciucă şi Corneliu Pascu (PC), Kelemen Hunor (UDMR), Varujan Pambuccian (minorităţi).

Discuţiile se referă la principiile de modificare a sistemului de salarizare a personalului bugetar contractual şi a funcţionarilor publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici