Tăriceanu: Nu văd cum ar putea să apară o turbulenţă să răstoarne actuala majoritate/ Alegerile pentru PE sunt un barometru

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că alegerile pentru PE constituie un barometru dar legitimitatea actualului Parlament este dată doar de alegerile parlamentare şi că nu poate exista o o turbulenţă atât de mare încât să răstoarne actuala majoritate.

1552 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu văd cum ar putea să apară o turbulenţă să răstoarne actuala majoritate/ Alegerile pentru PE sunt un barometru

Călin Popescu Tăriceanu: Nu văd cum ar putea să apară o turbulenţă să răstoarne actuala majoritate

Rezultatul la alegerile pentru PE fără îndoială constituie un barometru, un indicator, nu se poate desconsidera acest lucru, dar legitimitatea actualului parlament şi al guvernului este dată numai de alegerile pentru Parlamentul României care survin la anul. Nu văd cum ar putea să apară aşa un fel de mişcare, de perturbare, o turbulenţă atât de mare încât să răstoarne actuala majoritate. Nu ştiu care ar putea să fie elementele, cel puţin în ceea ce ne priveşte pe noi ca partener de coaliţie nu am dat în vreun moment impresia că facem astfel de jocuri, pentru că eu cred că trebuie să existe o anumită responsabilitate politică în momentul în care eşti într-o coaliţie între parteneri trebuie să existe o anumită corectitudine a jocului politic”, a declarat la România TV Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că ”a primit sfaturi de tot felul”.

Am spus, nu este genul de politică pe care ştiu să o fac - şantajul, ameninţarea şi aşa mai departe, la adresa partenerilor, nici eu nu o fac şi nici mie nu îmi place evident ca partenerii să se comporte în acest fel şi slavă Domnului am reuşit să gestionăm relaţie bine”, a mai spus Tăriceanu.

El a mai afirmat că actuala coaliţie nu a reuşit o comunicare bună cu cetăţenii.

Ceea ce nu am reuşit să meargă bine este componenta de comunicare cu cetăţenii, componenta de comunicare publică. Există o deficienţă majoră la nivelul partidelor, în primul rând, încep prin a-m asuma şi eu acest lucru, există o deficienţă la nivelul Parlamentului sau la nivelul echipei guvernamentale, pentru că slavă Domnului stăteam astăzi şi mă uitam, am făcut un document de sinteză pentru mine şi colegii mei cu evoluţia salariilor minime, salariului mediu în România în ultimii 12-13 ani, cu evoluţia pensiilor minime şi medii ca să vedem cum stăm, cum ne raportăm faţă de celelalte ţări din UE. Şi saltul este foarte mare. Şi sigur că încă nu putem să spune că toţi oamenii, toţi cei care sunt salariaţi, toţi cei care sunt pensionari au perceput suficient aceste măsuri, adică avem loc încă să majorăm şi mai mult salariile şi pensiile ca să putem creşte nivelul de trai, dar nişte paşi s-au făcut. Cine neagă acest lucru atunci dă dovadă de rea credinţă”, a conchis liderul ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat pe 25 aprilie, în contextul anunţului despre referendumul din 26 mai: ”Dacă românii vor veni la vot şi vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acţionăm. Imediat, a doua zi”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici