Tăriceanu: Nu vreau să închidem uşa pentru PDL

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la finalul BPC, că liberalii nu închid uşa pentru negocierile cu PDL, lăsând să se înţeleagă că PNL nu mai continuă negocierile cu PSD, dar menţionând că desemnarea unui premier PNL în relaţia cu PDL este majoră.

19 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu vreau să închidem uşa pentru PDL

Tăriceanu: Nu vreau să închidem uşa pentru PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă PNL mai negociază cu celelte partide, Tăriceanu a susţinut că PNL nu închide uşa PDL.

"Am aşteptat din partea PDL o ofertă la propunerile noastre. În mod normal ei trebuiau să facă această ofertă ieri, nu a venit această ofertă. Sigur că nu vreau să închidem uşa, pentru că şi noi considerăm că este necesară găsirea unei formule cât mai bune, aş spune o formulă stabilă de guvernare", a spus liderul PNL.

Întrebat dacă funcţia de premier poate fi o concesie majoră luată în calcul de PNL, Tăriceanu a replicat că desemnarea unui premier liberal e o condiţie majoră în relaţia cu PDL.

"Într-o relaţie cu PD, este o condiţie majoră, pentru că există necesitatea unei echilibrări a arhitecturii politice într-o coaliţie cu PD, şi PNL consideră că are nevoie de o ancoră puternică în actul de guvernare", a conchis Tăriceanu.

Citeşte şi:

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Geoană: Într-un guvern PSD-PDL, premierul ar trebui să fie şi de la PSD

Tăriceanu: PNL nu e oficial în opoziţie

PD-L va avea cele mai multe mandate de parlamentar (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici