Tăriceanu: Partidele din coaliţie ar trebui să găsească o soluţie de compromis

Deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că partidele din coaliţia de guvernare ar trebui "să încerce să facă eforturi şi să găsească o soluţie de compromis", arătând că preşedintele ţării "a determinat în mod hotărâtor declanşarea" actualei crize politice.

15 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Partidele din coaliţie ar trebui să găsească o soluţie de compromis

Tăriceanu: Partidele din coaliţie ar trebui să găsească o soluţie de compromis (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Disputa transferată în spaţiul public legată de cine domină Ministerul de Interne pentru a asigura controlul - cu ghilimelele de rigoare - alegerilor, a se înţelege fraudarea alegerilor, cred că este necesar ca cele două partide care alcătuiesc încă coaliţia de guvernare să încerce să facă eforturi şi să găsească o soluţie de compromis", a opinat liderul PNL.

El a apreciat că "în acest joc prezenţa preşedintelui ar trebui să se facă simţită".

"În acest joc, prezenţa preşedintelui ar trebui să se facă simţită, nu prin propuneri de genul celor pe care le-a făcut, propunând o formulă de ministru independent sau din partea opoziţiei, pentru că domnia sa patronează şi a ajutat formarea coaliţiei. Sigur, dacă este capabil, dar am îndoieli că Traian Băsescu poate să facă acest lucru, după ce a agitat spiritele şi a determinat în mod hotărâtor declanşarea crizei", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

El s-a arătat nemulţumit de faptul că disputa din coaliţia guvernamentală s-a transferat şi la nivelul Parlamentului, unele şedinţe fiind suspendate din lipsă de cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici