Tăriceanu: Prefectul de Neamţ s-a retras ştiind că va fi demis pentru incompetenţă

Premierul Tăriceanu a spus miniştrilor că nu este impresionat de gestul prefectului de Neamţ, care a demisionat din funcţie după ce a fost criticat pentru neimplicare în reconstrucţia caselor inundate, şi a apreciat că acesta s-a retras deoarece a realizat că oricum va fi demis pentru incompetenţă.

53 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Prefectul de Neamţ s-a retras ştiind că va fi demis pentru incompetenţă

Tăriceanu: Prefectul de Neamţ s-a retras ştiind că va fi demis pentru incompetenţă (Imagine: Mediafax Foto)

"Premierul s-a referit, în discuţia cu miniştrii de la începutul şedinţei de Guvern, şi la cazul prefectului de Neamţ, arătând că nu este impresionat de demisia acestuia", au relatat pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

"Nu mă impresionează gesturi de genul - prefectul care şi-a dat demisia. Să fie sănătos. Şi-a dat demisia pentru că, probabil, şi-a dat seama că l-aş fi demis eu pentru incompetenţă", a spus Tăriceanu, potrivit surselor citate.

Prefectul de Neamţ, Toader Mocanu, a demisionat din funcţie, marţi după-amiază, la scurt timp după ce a fost criticat de premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru neimplicare în reconstrucţia caselor distruse de inundaţiile produse în judeţ în luna iulie.

"E nedrept şi regretabil ca după vizita în judeţul Neamţ ministrul David să ne aducă acuze că eram în zonă şi nu ştiam ce se întâmplă. Eu mi-am făcut datoria", a declarat prefectul, spunând că a aflat din presă despre acuzaţiile lansate la adresa sa.

El a susţinut că a demisionat pentru a nu se ajunge în situaţia de a fi demis.

Toader Mocanu a fost numit prefect al judeţului Neamţ în ianuarie 2005. Până la numirea în această funcţie, el a fost membru al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici