Tăriceanu: Protocolul de refacere a USL, semnat înainte de turul doi de PSD şi PLR

Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, că protocolul de refacere a USL va fi semnat de PSD şi PLR, dar şi de celelalte formaţiuni componente ale USL, în această săptămână, respectiv înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

1159 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Protocolul de refacere a USL, semnat înainte de turul doi de PSD şi PLR

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Întrebat, luni, dacă vede posibilă semnarea unul protocol pentru refacerea USL, Tăriceanu a răspuns afirmativ.

El a arătat că nu e vorba de o refacere simbolică, ci despre una "de substanţă".

Tăriceanu a admis că suprapunerea între USL şi noul proiect politic nu va fi "perfectă". "Sigur că nu putem să punem noul proiect într-o suprapunere perfectă peste cel vechi. Dar ceea ce e important e că vom avea din nou o contrucţie politică în care să fie reprezentat PSD şi PLR", a subliniat Tăriceanu, care a menţionat că şi celelalte formaţiuni ale USL vor face parte şi vor semna protocolul de refacere.

Solicitat să comenteze faptul că PLR nu e recunoscut în mod oficial, el a răspuns: "Sunt două lucruri ce trebuie separate: pe de o parte avem construcţia şi ideea politică şi, sigur că această construcţie politică urmează să primească şi o haină juridică. Ele nu sunt condiţionate, dar primează acţiunea politică".

Întrebat când va va fi semnat acest protocol de refacere a USL, Tăriceanu a răspuns: "Cel mai probabil în această săptămână, în zilele următoare, înainte de turul doi".

Întrebat, pe de altă parte, dacă PLR intră la guvernare, el a răspuns: "Nu sunt lucruri neapărat legate, nu există o condiţionare în acest sens".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici