Tăriceanu renunţă la acţiunea în instanţă dacă Boc îşi retrage afirmaţiile privind Sterling

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, că este dispus să renunţe la acţiunea în instanţă împotriva lui Emil Boc dacă actualul premier îşi retrage afirmaţiile "calomnioase şi mincinoase" privind contractul Sterling.

17 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu renunţă la acţiunea în instanţă dacă Boc îşi retrage afirmaţiile privind Sterling

Tăriceanu renunţă la acţiunea în instanţă dacă Boc îşi retrage afirmaţiile privind Sterling (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Dacă nu încetează cu aceste afirmaţii şi nu pune mâna pe carte şi pe lege, să citească bine ce spune legea şi să vadă că Guvernul a făcut ce spune legea (în contractul cu Sterling - n.r.), mai are timp câteva zile să-şi retragă afirmaţiile, că altfel voi merge cu acţiunea în justiţie - pe care deja am depus-o - mai departe şi riscă să sufere consecinţele pe care le prevede legea. Dacă domnul Boc îşi retrage afirmaţiile, atunci retrag acţiunea, dacă nu îşi retrage afirmaţiile, atunci acţiunea merge bineînţeles mai departe", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PNL i-a transmis lui Emil Boc că el l-a dat în judecată şi nu invers.

"Domnul Boc, care este de meserie jurist, ar trebui să ştie că nu dânsul m-a acţionat pe mine în judecată, ci eu şi îi cer şi daune morale pentru afirmaţii calomnioase şi mincionoase. În România, un premier ar trebui să vorbească cu responsabilitate şi domnul prim-ministru Boc ar trebui să constate ca prim-ministru că Guvernul are obligaţia să respecte legislaţia în vigoare", a continuat Tăriceanu.

El a reafirmat că "Guvernul Tăriceanu nu i-a dat nimic firmei Sterling", ci că legislaţia prevede anumite lucruri care trebuie respectate.

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri, că i-a acţionat în judecată pe premierul Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate în cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia.

Citeşte şi

Tăriceanu i-a dat în judecată pe Emil Boc şi Iulian Iancu

Boc abia aşteaptă să câştige procesul cu Tăriceanu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici