Tăriceanu: Resping ideea de a construi o Europă nouă cu mai multe viteze

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, la Parlament, că respinge ferm ideea unei noi Europe cu mai multe viteze, o Uniune Europeană "în care unii să fie mai importanţi ca ceilalţi".

110 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Resping ideea de a construi o Europă nouă cu mai multe viteze

Tăriceanu: Resping ideea de a construi o Europă nouă cu mai multe viteze

"Viitorul UE este viitorul României. Trebuie să asigurăm un pol de democraţie pe de o parte şi pe de altă parte un pol al prosperităţii. Cele două chestiuni puse în probleme trebuie să asigure programul comun al agriculturii europene. Trebuie introduse noi criterii de convergenţă pentru fondurile europene. Cred că noi cu toţii traversăm un punct important în UE şi trebuie să învăţăm din punctele noastre forte şi punctele slabe. În ceea ce priveşte migraţia, cred că în loc să schimbăm criteriile proceselor de decizie, la presupuneri care să ducă la dezbinare politică şi interpretări subiective. Trebuie să folosim date foarte clare furnizate de sistemul de statistică a UE. Resping ideea de a construi o Europă nouă cu mai multe viteze, o Uniune Europeană în care unii să fie mai importanţi ca ceilalţi", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la conferinţa „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetăţeni”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, participă, marţi, la conferinţa „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetăţeni” care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

La eveniment mai sunt prezenţi premierul Viorica Dăncilă, comisarul europeană Corina Creţu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, deputatul PSD, Florin Iordache, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul delegat pentru Afacerile Europene, Victor Negrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici