Tăriceanu: Salariile în educaţie pot fi majorate în etape şi în funcţie de performanţe

Salariile în educaţie pot fi majorate cu 50% în etape, în funcţie de performanţe, procedura urmând să fie stabilită anul viitor de următorul Guvern, a declarat, marţi seara, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

9 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Salariile în educaţie pot fi majorate în etape şi în funcţie de performanţe

Tăriceanu: Salariile în educaţie pot fi majorate în etape şi în funcţie de performanţe

El a arătat, într-o emisiune a postului Antena 3, că nu este împotriva majorării cu 50% a salariilor profesorilor, dar că această majorare trebuie realizată în trepte şi în funcţie de performanţă.

"Am spus eu că vor fi bani în luna aprilie ? Ordonanţa aprobată marţi de Guvern lasă timp viitorului Guvern şi în cazul în care condiţiile economice în regiune şi pe plan internaţional vor fi mai bune, dacă criza economică se va fi stins sau ne va fi ocolit, atunci se poate discuta, dar oricum nu se poate discuta de 50%, ci doar în trepte", a spus Tăriceanu.

Guvernul a decis, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu sindicatele, că documentul care va include principiile de elaborare a legii salarizării în sectorul bugetar va fi redactat săptămâna viitoare, iar proiectul de lege va fi prezentat Parlamentului la jumătatea anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici