Tăriceanu: SRI are obligaţia legală să semnaleze Parchetului interceptările ilegale

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Târgu Mureş, că nu are date despre interceptări ilegale ale convorbirilor unor demnitari de către firme private care apoi i-ar şantaja, aşa cum a afirmat un reprezentant al SRI, şi susţine că SRI are obligaţia legală să sesizeze Parchetul.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: SRI are obligaţia legală să semnaleze Parchetului interceptările ilegale

Tăriceanu: SRI are obligaţia legală să semnaleze Parchetului interceptările ilegale

"Nu trebuie să aflu de la SRI că anumite firme ar dori să facă acest lucru. Eu nu am date", a declarat, joi, Tăriceanu, după ce a fost întrebat dacă SRI i-a raportat astfel de interceptări.

Preşedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat că va cere Comisiei juridice a Senatului textul şedinţei de miercuri, în cadrul căreia reprezentantul SRI, Eugen Iorga, a afirmat că există firme care fac interceptări ilegale, pe care le folosesc pentru a şantaja inclusiv personalităţi publice.

Comisia SRI va iniţia, săptămâna viitoare, un control la unităţile centrale ale Serviciului, una dintre temele vizate de parlamentari fiind cea a interceptărilor ilegale efectuate de societăţile de protecţie şi pază sau de detectivi particulari, a declarat deputatul PSD Ion Stan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici