Tăriceanu: Suntem într-o situaţie de RĂZBOI cu adversarii politici/ Despre Maior: Face o greşeală impardonabilă. Se implică în jocurile din America

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că există ”o situaţie de război” cu adversarii politici. Mai mult, el a spus că George Maior face o greşeală impardonabilă.

1680 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Suntem într-o situaţie de RĂZBOI cu adversarii politici/ Despre Maior: Face o greşeală impardonabilă. Se implică în jocurile din America

Tăriceanu: Suntem într-o situaţie de război cu adversarii politici

Tăriceanu: Suntem într-o situaţie de război cu adversarii politici

Preşedintele ALDE a declarat, miercuri, la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femelilor Liberal Democrate (OFLDE), care se desfăşoară la Mamaia, că ”structuri paralele de putere” au decis eliminarea adversarilor politici, ”prin mijloace ilegale”.

”Suntem într-o situaţie de război cu adversarii politici, care au folosit toate situaţiile ilegale în lupta politică. Dacă ei vor război, atunci trebuie să fim şi noi mobilizaţi pentru război”, a adăugat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, adversarii politici ”au folosit toate mijloacele ilegale şi imorale în lupta politică”.

”Mai e o vorbă pe care o ştiţi: la război ca la război. (...) Trebuie să fim mobilizaţi pentru război, dar pentru unul moral şi legal. Protocoalele ne arată, de fapt, altceva. Ne arată că justiţia era controlată prin mijloacele secrete, la un moment dat vorbeam de mijloacele oculte, acum nu mai vorbesc de mijloace oculte pentru că ele au ieşit la suprafaţă. Vedem că, probabil, în justiţia din România în ultimii ani au căzut victime nevinovate ale acestor înţelegeri secrete, oameni care probabil astăzi sunt condamnaţi, unii cu executare, alţii poate au primit numai condamnare cu suspendare, dar în fond carierele lor profesionale, viaţa lor, demnitatea lor au fost practic distruse”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: Maior face o greşeală impardonabilă. Se implică în jocurile din America

Liderul ALDE a declarat, la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femelilor ALDE, că Ambasadorul României în SUA face o greşeală „impardonabilă pentru că se implică în jocurile din America”, iar rechemarea la Bucureşti este „obligatorie”.

„Eu nu sunt convins că Giuliani a făcut lobby, pentru că nu am auzit să fie angajat de cineva. Cred că este mai de grabă o atitudine civică şi politică a unui om care a are un rol important în administraţia americană, adică este unul dintre confidenţii lui Trump şi chiar cel care conduce echipa de avocaţi a lui Trump”, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Prepedintele ALDE mai spune că ambasadorul României în SUA a criticat scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani liderilor români, dar a lăudat-o pe cea a fostului senator american, John McCain .

„Supărarea mea a apărut în momentul în care am văzut reacţia ambasadorului nostru la Washington, domnul Maior. Şi domnul Maior îşi permite să îl ia în balon pe Giuliani, dar în schimb, când a fost în urmă cu două-trei săptămâni scriosare adresată de John McCain (fost senator american - n.r), a avut o serie de cuvinte de apreciere.”, a mai declarat Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului spune că această poziţionare a lui George Maior între „taberele prezidenţiale si anti-prezidenţiale”, nu face bine României şi că acesta trebuie rechemat la Bucureşti.

„Ambasadorul Maior are cuvinte laudative la scrisoarea lui John McCain , care era un adversar pe faţă al preşedintelui Donald Trump şi critică atitudinea lui Giuliani, care este un susţinător înfocat şi pe faţă al preşedintelui Trump. Cu alte cuvinte el face o greşeală care este impardonabilă pentru un ambasador, faptul că se implică personal în jocurile din America, între cele două tabere, prezidenţială şi anti-prezidenţială, angajând România. Acolo el nu este persoană privată. Pentru acest lucru eu consider că rechemarea lui Maior la Bucureşti este obligatorie. Maior va fi chemat la comisia pentru monitorizare a activităţii SRI şi sunt foarte interesat să aflu ce explicaţii va da în legătură cu aceste protocoale”, a mai spus liderul ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici