Tăriceanu: USD mi-a propus să candidez la şefia Senatului, am acceptat. Ponta: Tăriceanu va avea sprijinul senatorilor PSD-UNPR, PC şi UDMR

Senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că USD i-a propus să candideze la şefia Senatului, iar el a acceptat acest lucru. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că Tăriceanu va avea sprijinul senatorilor PSD-UNPR, PC şi UDMR, potrivit unui acord politic.

2145 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: USD mi-a propus să candidez la şefia Senatului, am acceptat. Ponta: Tăriceanu va avea sprijinul senatorilor PSD-UNPR, PC şi UDMR

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

UPDATE: Ponta: Tăriceanu va avea sprijinul senatorilor PSD-UNPR, PC şi UDMR, potrivit unui acord politic

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că senatorul Călin Popescu Tăriceanu va avea sprijinul grupurilor parlamentare PSD-UNPR, PC şi UDMR pentru candidatura la şefia Senatului, în urma unui acord politic încheiat în cursul zilei de luni.

"Domnul Tăriceanu e propunerea oficială pentru şefia Senatului. Domnia sa vrea să candideze şi are sprijinul grupurilor parlamentare PSD-UNPR, PC şi UDMR", a spus Ponta.

El a spus că Tăriceanu va duce mai departe proiectele cu care USL s-a prezentat în 2012 în faţa electoratului.

"Domnul Tăriceanu are şi experienţa şi încărcătura politică necesară pentru a lucra alături de toţi cei care au candidat de fapt atunci şi şi-au angajat răspunderea în faţa electoratului", a spus Ponta.

El a arătat că "liberalii adevăraţi" vor trece peste "nemulţumirile personale" şi îl vor vota pe Tăriceanu la şefia Senatului, a doua funcţie în stat.

Întrebat dacă PSD nu avea oameni "destoinici" care să candideze la şefia Senatului, Ponta a arătat că termenul nu-i aparţine, dar îl agreează şi în privinţa lui Tăriceanu, şi în privinţa celor mai mulţi senatori PSD.

Victor Ponta a spus că PSD nu susţine un social-democrat la şefia Senatului, pentru că aşa s-a angajat la formarea USL.

"Aşa am promis şi ne-am angajat când am format USL: PSD are preşedintele Camerei, iar un reprezentant al ACD PNL-PC, funcţia de preşedinte al Senatului. PC sigur ar fi avut candidat, însă e un acord politic la care am ajuns azi şi care va fi prezentat de a susţine - senatorii PSD-UNPR, PC şi UDMR - candidatura domnului Tăriceanu", a mai spus Ponta.

Tăriceanu: USD mi-a propus să candidez la şefia Senatului, am acceptat

Călin Popescu Tăriceanu a spus că a avut o discuţie cu liderii PSD PC, UNPR şi UDMR privind candidatura sa la preşedinţia Senatului.

"Am acceptat această propunere, care mă onorează şi care în acest fel am convingerea că avem posibilitatea de a merge înainte cu programul USL angajat în faţa cetăţenilor cu o majoritate zdrobitoare la alegerile parlamentare. Şi în acest fel sper să pot să-mi aduc o contribuţie importantă apărării intereselor lor şi angajamentelor pe care ni le-am luat", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se aşteaptă la un vot de blam din partea liberalilor, Tăriceanu a spus că se aşteaptă la un vot de susţine din partea unora dintre senatorii PNL.

Întrebat despre faptul că liderul PSD Liviu Dragnea a spus că Tăriceanu nu ar trebui susţinut de PSD pentru şefia Senatului, Tăriceanu a spus că nu doreşte să comenteze, precizând însă că el este senator independent.

Anterior, liderii PSD, PC, UNPR, UDMR s-au reunit în biroul Grupului PSD din Senat, pentru a discuta despre preşedinţia Senatului, la discuţii fiind prezent şi fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declara recent că varianta ca pentru preşedinţia Senatului să fie propus Călin Popescu Tăriceanu "nu este exclusă", menţionând totodată că singura decizie luată până acum este ca în această funcţie să fie un senator care a candidat pe listele USL.

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, că nu crede că PSD îl va susţine luni pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, el arătând că va fi greu pentru PSD să îl susţină pe acesta la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici