Taubman reafirmă angajamentul SUA pentru parteneriatul cu România

Ambasadorul american la Bucureşti, Nicolas Taubman, subliniază, în mesajul său de 4 iulie, că SUA îşi menţin angajamentul de consolidare a parteneriatului strategic cu România.

19 afișări
Imaginea articolului Taubman reafirmă angajamentul SUA pentru parteneriatul cu România

Taubman reafirmă menţinerea angajamentului SUA pentru parteneriatul cu România (Imagine: Mediafax Foto)

"Ca ţări democratice, înţelegem că acest parteneriat nu se bazează numai pe relaţia militară. Desigur, (parteneriatul - n.red.) include şi un aspect militar", precizează Taubman în mesajul său, menţionând de asemenea că SUA sunt mândre să lupte alături de România în Irak şi Afganistan.

Taubman subliniază totodată organizarea cu succes de către România a summit-ului NATO în luna aprilie.

Pe de altă parte, ambasadorul american a spus că parteneriatul strategic dintre cele două state presupune şi sprijinirea unei economii româneşti deschise, integrate în Europa şi în restul lumii, care va aduce prosperitate fiecărui român.

"De aceea i-am fost alături ambasadorului Adrian Vieriţa în Statele Unite, la începutul acestui an, pentru a promova investiţii ale oamenilor de afaceri americani în România. De aceea m-am bucurat de revenirea Ford în România şi de deschiderea unei întreprinderi Emerson la Cluj", se precizează în mesajul lui Taubman.

Ambasadorul american a subliniat în mesaj şi cooperarea dintre cele două ţări pentru combaterea crimei organizate şi a infracţionalităţii informatice. Taubman a menţionat totodată şi rolul deosebit pe care programele culturale şi educaţionale îl joacă în consolidarea parteneriatului celor două ţări.

"Legăturile dintre cetăţenii români şi americani se consolidează zilnic", precizează Taubman, menţionând că administraţia americană susţine numeroase programe de schimb pentru a facilita înţelegerea reciprocă.

Taubman apreciază însă că mai important decât orice este cooperarea la nivelul organizaţiilor neguvernamentale din cele două state.

"Români din cadrul «Habitat for Humanity» au călătorit în SUA pentru a ajuta la construirea de case pentru victimele uraganului Katrina. Companii americane din cadrul Camerei de Comerţ a SUA au participat la primul târg de programe de internship START. START este un model de parteneriat public/privat, care creează o legătură între valoroşii studenţi români şi firmele care oferă stagii", a menţionat Taubman în mesajul său.

Ambasadorul a ţinut să sublinieze că anul acesta sărbătoreşte pentru ultima dată ziua de 4 iulie în România.

El a menţionat că şederea în România a fost una foarte plăcută atât pentru el, cât şi pentru soţia sa, ei făcându-şi foarte mulţi prieteni.

Ambasadorul mai spune că ziua de 4 iulie va fi sărbătorită anul acesta nu numai în Bucureşti, ci şi în Constanţa şi Cluj.

"Faptul că românii sărbătoresc de asemenea Ziua Independenţei este o onoare pentru noi", a spus ambasadorul, potrivit căruia SUA sunt privilegiate să aibă România drept prieten şi partener.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici