Tensiuni între simpatizanţii Elenei Udrea şi ai Luminiţei Anghel (Galerie foto)

Candidatele PSD şi PDL la Camera Deputaţilor în colegiul 25 Bucureşti, Luminiţa Anghel şi Elena Udrea, au avut programate, sâmbătă, acţiuni electorale în Parcul Moghioroş, susţinătorii acestora disputându-şi locul de desfăşurare a evenimentelor, ceea ce a dus la o situaţie tensionată.

56 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între simpatizanţii Elenei Udrea şi ai Luminiţei Anghel (Galerie foto)

Tensiuni între simpatizanţii Elenei Udrea şi ai Luminiţei Anghel (Imagine: Mediafax Foto)

Candidatul PSD la Camera Deputaţilor în Colegiul 25, Luminiţa Anghel, l-a acuzat, sâmbătă, pe primarul Sectorului 6, democrat-liberalul Cristian Poteraş, că i-a împiedicat, în baza unui ordin venit de la partid, acţiunea electorală pe care urma să o desfăşoare în Parcul Moghioroş.

Vezi aici imagini ale acţiunilor electorale desfăşurate în Parcul Moghioroş

Luminiţa Anghel a susţinut, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, că avea obţinute toate aprobările, atât de la Primăria Generală, cât şi de la Primăria Sectorului 6 pentru a desfăşura o acţiune electorală în parcul Moghiroş, sâmbătă la ora 11.00.

Anghel a arătat că personalul angajat pentru ridicarea scenei a întâmpinat greutăţi încă de vineri seară, când nu i s-a permis să ridice scena şi i s-a indicat un alt loc în care să facă montajele necesare.

Ea a arătat că sâmbătă dimineaţă, gardienii publici le-au explicat celor de la montaj că este interzisă amplasarea scenei în acel loc, fapt care a dus la întârzierea acţiunii programate pentru ora 11.00.

Luminiţa Anghel a susţinut că l-a contactat telefonic pe primarul Poteraş, pentru a-i cere explicaţii în legătură cu tărăgănarea acţiunii PSD în Parcul Moghioroş.

Potrivit lui Anghel, Poteraş a fost "refractar şi sec" în discuţia telefonică şi i-a spus că acţiunea se va desfăşura la ora 15.00.

Luminiţa Anghel a mai spus că acţiunea programată pentru ora 11.00 se desfăşoară pe o scenă mobilă, urmând ca aceasta să continue începând cu ora 15.00.

Anghel a mai afirmat că la ora 18.00 va avea loc şi lansarea candidaţilor PSD în colegiile din Sectorul 6, în ciuda opoziţiei manifestate de autorităţi faţă de evenimentele electorale pe care PSD doreşte să le organizeze în parcul Moghioroş.

Consilierul primarului Cristian Poteraş, Mihai Anghel, a respins acuzaţiile Luminiţei Anghel, susţinând că aceasta nu a făcut cerere pentru o acţiune la ora 11.00. De asemenea, el a spus că a fost permis în parc accesul maşinilor necesare amenajării scenei pentru acţiunea PSD de la ora 18.00.

La rândul său, Cristin Hriţuc, purtător de cuvânt al PDL sector 6, a declarat că evenimentul electoral al democrat -liberalilor avea autorizaţie pentru ora 11.00, în timp ce PSD avea pentru ora 18.00, în lege precizându-se că nu se pot desfăşura două acţiuni simultane în acelaşi loc ale unor partide diferite. Hriţuc susţine că nu au existat incidente, ci doar unele tensiuni între simpatizanţi.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, presei, candidaţii PSD+PC din sectorul 6, Luminiţa Anghel, Marie-Anne Rose Jugănaru, Damian Florea, Dan Alexandrescu şi Dănuţ Săndulescu, Costel Nedelcu şi Ioan Olteanu aveau programate, sâmbătă, în Parcul Moghioroş din Drumul Taberei acţiuni cu ocazia Sfinţilor Mihail şi Gavril. Acţiunile începeau la ora 11:00 cu un spectacol dedicat copiilor din sectorul 6, la prânz, pensionarii erau invitaţi să asculte un concert de fanfară, iar după ora 18.00, Mandinga, Smiley şi Simplu, Proconsul şi Direcţia 5 au programat un concert.

La rândul său, Elena Udrea avea programat pentru ora 12.00 un eveniment pentru copiii din Drumul Taberei, cu teatru de păpuşi, clovni, baloane, iar la ora 13.00, erau anunţat că va avea loc un spectacol cu muzică de fanfară, urmând să fie oferite prăjituri cu ocazia zilei Sfinţilor Mihail şi Gavril la Foişorul din Parcul Drumul Taberei. La ora 14.00, candidatul PDL are programată premierea câştigătorilor campionatului de table în Parcul Drumul Taberei.

PDL a cerut, în urma incidentului, întrunirea Biroului Electoral Municipal, solicitând sancţionarea PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici