Teodor Meleşcanu, despre întâlnirea ratată dintre Dăncilă şi Juncker: A fost o disfuncţionalitate

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi, referitor la întrevederea ratată de luni a premierului Viorica Dăncilă cu preşedintele C.E, Jean-Claude Juncker, că ”o comunicare mai bună ar putea să împiedice aceste mici episoade negative”, fiind vorba despre o ”disfuncţionalitate”.

1620 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, despre întâlnirea ratată dintre Dăncilă şi Juncker: A fost o disfuncţionalitate

Teodor Meleşcanu, despre întâlnirea ratată dintre Dăncilă şi Juncker: A fost o disfuncţionalitate

„Din păcate se mai întâmplă, atunci când e presiune foarte mare pe programul unei personalităţi cum este domnul Jean Claude Juncker, care este preşedintele Comisiei Europene, să apară şi astfel de momente. Din fericire s-a rezolvat, întâlnirea s-a realizat. Sigur, o comunicare mai bună ar putea să împiedice aceste mici episoade negative, care după părerea mea nu trebuie să umbrească importanţa reuniunii care a avut loc la Bucureşti. Problema e de comunicare, chiar dacă SPP are aceste atribuţii şi poate foarte bine să le comunice celor care beneficiază de aceste informaţii, bănuiesc că era vorba de primul-ministru. În mod evident a fost o disfuncţionalitate, dar nu cred că asta trebuie să umbrească cumva Summit-ul şi rezultatele lui”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, la Romexpo.

Ministrul de Externe a spus că speră întâlnirile statelor membre ale Iniţiativei celor Trei Mări să continue.

„Vin cu un mesaj foarte clar pentru Forumul de afaceri la care voi participa în continuare, care după mine este o premieră în ceea ce priveşte Iniţiativa celor Trei Mări şi care are meritul foarte mare de a pune în contact camerele de comerţ, oamenii de afaceri, cei care într-adevăr se pot preocupa de adoptarea unor proiecte concrete de interconectare între ţările dintre cele trei mări. Din punctul meu de vedere este un lucru excelent şi sper ca după această reuniune de la Bucureşti iniţiativa celor trei mări să intre într-o anumită regularitate dacă se poate şi la întâniri o dată pe an, având în vedere că pe lângă proiecte este vorba şi despre finanţarea acestora, colaborarea cu Comisia UE, cu Banca Europeană şi cu multe alte instituţii”, a adăugat Teodor Meleşcanu.

Preşedintele C.E., Jean-Claude Juncker, şi premierul român Viorica Dăncilă, nu s-au întâlnit luni seara pe aeroportul Băneasa, acolo unde era stabilită o întrevedere, potrivit unor surse Juncker fiind preluat de SPP şi dus la hotel, în timp ce Dăncilă a venit mai târziu, fiind informată de altă oră.

Potrivit surselor politice, Executivul a fost anunţat că preşedintele Comisiei Europene trebuie să ajungă, cu o aeronavă, pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30. Aceleaşi surse spun însă că aterizarea a avut loc mai devreme şi oficialul european a fost preluat de SPP de la scara avionului şi dus direct la hotel.

Alte surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul Viorica Dancilă nu a putut ajunge la timp, motiv pentru care Jean-Claude Juncker, după ce a aşteptat timp de 5 minute, a plecat.

Cei doi oficiali ar fi avut stabilite discuţii pentru 15 minute.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participă marţi, la Bucureşti, la Summit-ul Iniţativei celor Trei Mări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici