Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: Graţierea este o lege absolut necesară; vrem să susţinem forma decisă iniţial de Guvern

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, la Câmpina, că ALDE vrea să susţină proiectul iniţial al graţierii, cel care nu se referă şi la graţierea faptelor de corupţie, considerând că o astfel de lege este absolut necesară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

460 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: Graţierea este o lege absolut necesară; vrem să susţinem forma decisă iniţial de Guvern

Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: Graţierea este o lege absolut necesară; vrem să susţinem forma decisă iniţial de Guvern

Întrebat care este poziţia ALDE cu privire la legea graţierii, Teodor Meleşcanu a declarat, vineri, că ALDE nu susţine amendamentul care face referire şi la graţierea actelor de corupţie, ci proiectul iniţial al legii, care a fost aprobat iniţial de Guvern.

„Graţierea este o lege absolut necesară, dat fiind faptul că, la ora actuală, în sistemul penitenciar din România supraaglomerarea este de 200 la sută. Parlamentul dezbate această lege într-o manieră foarte transparentă. Poziţia noastră este de a sprijini proiectul care a fost aprobat în Guvern, care nu se referă la graţierea actelor de corupţie. Noi vrem să susţinem forma decisă iniţial în Guvern”, a declarat ministrulTeodor Meleşcanu, într-o conferinţă de presă la Câmpina, unde şi-a inaugurat cabinetul parlamentar.

Ministrul de Externe a mai precizat, întrebat fiind când va trece România la moneda euro că acest lucru s-ar putea întâmpla în anul 2022 „dacă România se va dezvolta într-un ritm susţinut”.

„Vreau să vă spun că, în ceea ce priveşte criteriile pentru aderare la euro, că acestea sunt în mare măsură îndeplinite de către România. Mă refer la deficit, la deficitul structural, la toate elementele care ţin de participarea la zona euro. Problema pe care o avem este însă problema de a ne alege momentul în care să ne putem, cu adevărat, asocia şi să ne asumăm obligaţii. E o decizie de strategie politică externă însă în mod evident va trebui ca România să ajungă, într-o perioadă de câţiva ani, relativ redusă, să aibă un nivel de viaţă. (...) Un orizont de timp poate să fie, din punctul meu de vedere, între 5 şi 10 ani, de acum încolo dacă România se va dezvolta într-un ritm susţinut”, a mai declarat Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a inaugurat, vineri, cabinetul său parlamentar din Câmpina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici