Teodorovici îi răspunde lui Iohannis privind referendumul: Dacă a identificat şi banii, foarte bine

Eugen Teodorovici a reacţionat la declaraţiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora referendumul de revizuire a Constituţiei poate fi organizat în acelaşi timp cu prezidenţialele şi a spus că trebuie identificate fondurile necesare demersului, mai ales pentru banii nu sunt prevăzuţi în buget.

348 afișări
Imaginea articolului Teodorovici îi răspunde lui Iohannis privind referendumul: Dacă a identificat şi banii, foarte bine

Teodorovici îi răspunde lui Iohannis privind referendumul: Dacă a identificat şi banii, foarte bine

„Dacă domnul preşedinte a identificat şi banii necesari pentru referendum, foarte bine. Va trebui făcut, dar nu se spune când. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar când anume nu cred că se spune. Şi dacă se doreşte acest lucru trebuie să ne spună cine doreşte acest lucru şi de unde se iau banii pentru referendum, pentru că banii nu sunt prevăzuţi pentru bugetul de anul acesta”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Reacţia preşedintelui executiv al PSD, Eugen Teodorovici, vine după ce Klaus Iohannis a declarat că referendumul de revizuire a Constituţiei, pentru a pune în aplicare rezultatele referendumului din 26 mai, poate fi organizat în acelaşi timp cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

„Se poate organiza anul viitor, de ce nu? Am înţeles cu totţii că astfel de practici nu sunt benefice democraţiei. Dacă decidem că se face un referendum şi este normal să facem acest lucru, îl facem în altă perioadă decât îl facem, nu ştiu, la un anumit tip de alegeri, că sunt locale sau prezidenţiale sau de altă natură. Trebuie să fim corecţi faţă de noi şi să acţionăm în consecinţă. Ştim foarte bine care ar fi fost dorinţa şi am văzut clar şi efectul”, a mai spus Teodorovici.

Totodată, PSD a anunţat, miercuri, că vrea ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei, de punere în aplicare rezultatele referendumului pe justiţie, să fe organizat mai devreme decât a anunţat şeful statuui. Partidul de guvernare spune că data va fi stabilită după deschiderea noii sesiuni parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici