Tiberiu Iacob-Ridzi: Rămân democrat-liberal, nu ştiu dacă voi mai candida la şefia PDL Hunedoara

Liderul PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob-Ridzi, afirmă că, indiferent de decizia pe care o va lua BPN privind dizolvarea conducerii organizaţiei judeţene, el rămâne un democrat-liberal, adăugând că "este prematur" să se pronunţe dacă va candida în toamnă la şefia filialei.

30 afișări

Tiberiu Iacob-Ridzi a declarat joi că nu a hotărât dacă în toamnă va candida pentru funcţia de preşedinte al PDL Hunedoara.

"Este prematur să mă pronunţ la acest moment despre ceea ce se va întâmpla în organizaţia judeţeană Hunedoara. Un lucru este sigur: eu am o construcţie democrat-liberală, pe care nu mi-o va modifica nicio decizie. Indiferent dacă va fi preşedinte sau simplu membru, Tiberiu Iacob-Ridzi rămâne un democrat-liberal. Pentru mine, cel mai important lucru rămâne încrederea pe care mi-au acordat-o cetăţenii municipiului Petroşani, iar pe ei nu îi pot dezamăgi", a spus primarul din Petroşani.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Hunedoara ar urma să fie dizolvat de conducerea centrală.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a precizat joi că BPN al partidului va decide, cel mai probabil marţi, atât asupra dizolvării conducerii PDL Hunedoara, cât şi a numirii unor lideri interimari.

"Deciziile de dizolvare a conducerii şi de stabilire a unei conduceri interimare sunt simultane", a declarat Oltean.

Apoi, atribuţiile Biroul Permanent Judeţean al PDL Hunedoara ar urma să fie preluate de un Comitet de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor, format din 21 de membri, din care fac parte parlamentarii din judeţul Hunedoara, primarii de oraşe şi municipii, cinci reprezentanţi ai primarilor de comune şi doi consilieri deveni din PDL.

Comitetul de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor va fi coordonat de reprezentanţii PDL Gheorghe Falcă, Mircea Hava şi Ioan Oltean.

Oficial, conducerea centrală a PDL i-a reproşat lui Tiberiu Iacob-Ridzi că a câştigat doar o singură bătălie electorală în anul 2009, însă surse din interiorul partidului susţin că PDL a dorit să "scape" de el din cauza imaginii negative pe care soţia sa, fostul ministru al Tineretului Monica Iacob-Ridzi o are, lucru care i-ar fi dăunat lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale. În primul tur de scrutin, actualul şef al statului a luat în unele dintre localităţile Văii Jiului şi de trei ori şi jumătate mai puţine voturi decat Mircea Geoană, iar în al doilea tur, în judeţ, a avut cu 20 la sută mai puţine voturi decât candidatul PSD.

Deputatul PDL de Hunedoara Viorel Arion declara, luni, că în baza unei decizii luate cu câteva săptămâni în urmă de Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL, organizaţiile judeţene situate pe ultimele 12 poziţii la alegerile prezidenţiale vor fi coordonate de o echipă de conducere provizorie.

Potrivit sursei citate, în urma unei întâlniri care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Hunedoara, reprezentanţii PDL Gheorghe Falcă, Mircea Hava şi Ioan Oltean - desemnaţi să se ocupe de organizarea alegerilor în judeţul Hunedoara - l-au propus pe el ca preşedinte interimar până la alegerile următoare.

"Noua echipă interimară de conducere poate fi validată numai în baza votului Biroului Permanent Naţional care va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare", spunea Arion.

Arion adăuga că în Hunedoara alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene vor avea loc cel mai probabil la sfârşitul anului, în octombrie sau noiembrie.

Până atunci, dacă BPN va accepta dizolvarea noii structuri de conducere în fruntea căreia se află primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, organizaţia va fi condusă de o echipă coordonată de deputatul Viorel Arion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici