Ticu Dumitrescu a fost decorat post-mortem

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, sâmbătă dimineaţă, decretul prin care Constantin Ticu Dumitrescu a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României în grad de Cavaler".

69 afișări
Imaginea articolului Ticu Dumitrescu a fost decorat post-mortem

Ticu Dumitrescu a fost decorat post-mortem (Imagine: Mediafax Foto)

Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler a fost transmis familiei îndoliate, împreună cu o coroană funerară de la Preşedinţia României. Alte asemenea omagii au fost trimise de primul ministru Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, precum şi de alţi demnitari.

Totodată, sâmbătă, au trecut pe la catafalc pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Constantin Ticu Dumitrescu, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Norica Nicolai, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Mihai Răzvan Ungureanu, precum şi preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Theodor Mărieş.

Şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, i-a adus un ultim omagiu lui Ticu Dumitrescu. Constantinescu, sosit în jurul orei 12.00, a depus o coroană de flori.

Zeci de colegi de la Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, dar şi foşti colegi de la CNSAS şi foşti subalterni ai lui Ticu Dumitrescu au fost prezenţi încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă. De altfel, în timpul nopţii, aceştia au stat la capătâiul lui Ticu Dumitrescu.

Trupul neînsufleţit al disidentului Constantin Ticu Dumitrescu a fost depus, vineri după-amiază, în holul principal al clădirii MIRA, pe la căpătâiul său trecând istorici, angajaţi ai CNSAS şi foşti deţinuţi politici.

"A fost ca o stâncă, dar a fost plin de bunătate", spunea cu ochii în lacrimi Cristian Dumitrescu, preşedintele filialei bucureştene a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR). El a venit însoţit de o doamnă care s-a recomandat a fi istoric şi fost coleg cu Ticu Dumitrescu în forul de conducere al Asociaţiei.

Un omagiu lui Ticu Dumitrescu i-a adus şi istoricul Stejărel Olaru. Mâhnit, acesta nu a făcut declaraţii presei.

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România şi membru în Colegiul CNSAS, Constantin Ticu Dumitrescu, a încetat din viaţă vineri.

Citeşte şi:

Constantin Ticu Dumitrescu a încetat din viaţă

BIO: Ticu Dumitrescu, luptător anticomunist şi promotor al deconspirării Securităţii

Oameni politici regretă moartea lui Ticu Dumitrescu

Băsescu: Un moment de mare tristeţe pentru societatea românească

CNSAS deplânge moartea lui Ticu Dumitrescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici