Timişoara-i fruntea ţării: Români din toată ţara, suntem şi capitala voastră!

Dragi români din toată ţara: suntem şi capitala voastră! Veniţi la Timişoara să redescoperiţi România, este mesajul transmis vineri de primarul Dominic Fritz, odată cu lansarea programului Timişoara, capitatlă Culturală Europeană 2023.

507 afișări
Imaginea articolului Timişoara-i fruntea ţării: Români din toată ţara, suntem şi capitala voastră!

Timişoara-i fruntea ţării: Români din toată ţara, suntem şi capitala voastră!

„Suntem Capitală Europeană a Culturii nu doar din mândria acestei moşteniri. Ci şi pentru că avem convingerea că valorile care ne-au format sunt relevante pentru Europa de azi. În această Europă, care încă îşi găseşte drumul în acest secol complex, Timişoara vrea să transmită curaj cu povestea ei: diversitatea e o sursă de putere; cultura creează prosperitate”, a transmis vineri seara primarul Timişoarei Dominic Fritz.

El le-a mulţumit timişorenilor pentru implicare şi dăruirea din ultimii zece ani pentru acest proiect.

„Căci prosperitate fără inovare nu există, inovare fără diversitate nu există, diversitate fără respect nu există, respect fără cultură nu există. Ăsta este crezul nostru la Timişoara de sute de ani, asta este baza bunăstării noastre şi a Europei. Hotărâţi vom întări acest crez în acest an 2023, şi fragilitatea vremurilor noastre nu ne este spaimă, ci spor. Dragii mei timişoreni: vă mulţumesc pentru toată implicarea şi dăruirea încăpăţânată din ultimii 10 ani pentru acest proiect, tuturor celor care au crezut în potenţialul acestui oraş, care au muncit şi care muncesc pentru el. Să savurăm acest an, şi să dăm mai departe, mândri şi încrezători, tot ce avem de dat”, a adăugat el.

Primarul Timişoarei a lansat o invitaţie pentru toţi românii: „Dragi români din toată ţara: suntem şi capitala voastră! Veniţi la Timişoara să redescoperiţi România, sa reaprindem împreună spiritul inovator al acestei ţări, să vă încărcaţi cu speranţă şi lumină”.

Timişoara este Capitală Culturală Europeană în 2023 alături de Elefsina (Grecia) şi de Veszprém (Ungaria).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici