Tinerii PDL au semnalat la ambasadele SUA şi ale ţărilor UE "abuzurile" Guvernului şi majorităţii

Membri ai Organizaţiei de Tineret a PDL au pichetat sediile ambasadelor SUA şi ale statelor membre UE, unde au depus şi o scrisoare în care semnalează "măsurile abuzive şi atacurile la adresa instituţiilor democratice" ale Guvernului Victor Ponta şi ale majorităţii parlamentare.

374 afișări
Imaginea articolului Tinerii PDL au semnalat la ambasadele SUA şi ale ţărilor UE "abuzurile" Guvernului şi majorităţii

Tinerii PDL au semnalat la ambasadele SUA şi ale ţărilor UE "abuzurile" Guvernului şi majorităţii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Scrisoarea tinerilor PDL, semnată de liderul organizaţiei, Răzvan Mustea, denunţă "derapajele periculoase de la democraţie comise de actuala putere, în încercarea de a pune stăpânire cu forţa pe instituţiile statului, dar şi grava operaţiune de decredibilizare a sistemului de învăţământ prin acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta".

Tinerii PDL au menţionat, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că au dorit să tragă "un semnal de alarmă asupra pericolului care ameninţă România", în speranţa că demersul ambasadorilor "va avea un ecou de natură să determine actuala putere să se întoarcă la principiile de guvernare democratice".

În scrisoare sunt menţionate "principalele măsuri, tipice unei restauraţii totalitare, prin care actuala putere intenţionează să dea o adevărată lovitură de stat".

Potrivit scrisorii tinerilor PDL, acestea sunt "iniţiativele ilegale de revocare a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi a Avocatului Poporului, modificarea Legii Curţii Constituţionale, astfel încât judecătorii Curţii să poată fi revocaţi de majoritatea parlamentară, modificarea Legii referendumului, astfel încât Preşedintele României să poată fi demis cu o majoritate substanţial redusă".

De asemenea, în scrisoare se atrage atenţia asupra "precedentului nefericit" creat de premierul Victor Ponta, care a devenit primul demnitar din perioada post-comunistă care încalcă o decizie a Curţii Constituţionale.

"Guvernul condus de prim-ministrul Ponta a adoptat ordonanţe de urgenţă prin care a schimbat statutul câtorva instituţii: Institutul Cultural Român a fost trecut sub autoritatea Parlamentului, în timp ce Monitorul Oficial a fost mutat în autoritatea Guvernului. Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost trecut în subordinea directă a prim-ministrului. Toate aceste decizii conduc la idea că avem de a face cu un abuz concertat asupra instituţiilor statului", se evidenţiază în scrisoare.

Tinerii PDL au acuzat şi "acţiunile iresponsabile care au dus la decredibilizarea sistemului educaţional românesc sub guvernarea US".

"În aproape două luni de guvernare, prim-ministrul Victor Ponta a nominalizat nu mai puţin de patru miniştri ai educaţiei, provocând astfel o stare de incertitudine la vârful sistemului. Primul ministru a aplicat personal o lovitură gravă sistemului educaţional din România. După constatările Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, organism specializat în evaluarea titlurilor şi lucrărilor academice, domnul Victor Ponta se face vinovat de plagiat", se arată în scrisoare.

Tinerii PDL au mai solicitat ambasadorilor şi guvernelor ţărilor pe care le reprezintă să încurajeze "Executivul de la Bucureşti şi majoritatea parlamentară a USL să îşi respecte obligaţia de a asigura un sistem de învăţământ corect, competitiv, bazat pe merit şi compatibil cu standardele europene".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici