Ţiriac: Discursul lui Băsescu - "o radiografie" pentru situaţia României, dar fără soluţii

Discursul preşedintelui Traian Băsescu a fost "o radiografie execepţională" pentru situaţia României din prezent, dar nu a oferit răspunsuri la problemele legate de criză, pe care nu le are niciun politician, a declarat omul de afaceri Ion Ţiriac.

284 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Discursul lui Băsescu - "o radiografie" pentru situaţia României, dar fără soluţii

Ion Ţiriac (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Eu aşteptam acest discurs, îl aşteptam exact cum a venit", a declarat omul de afaceri la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

El a arătat că nu a fost dezamăgit de mesajul preşedintelui, dar că acesta nu a inclus soluţii.

"Mie nu mi-a găsit încă nici antibioticul, nici aspirina, ca să mă trateze (…) Nu le-a găsit pentru că probabil nu le are. Nu-l are nimeni", a spus omul de afaceri.

Ţiriac a afirmat că oamenii care au ieşit să protesteze au făcut-o şi pentru demnitate şi nu au fost organizaţi, adăugând că s-ar fi aşteptat la mai multe din partea studenţilor.

"Foarte adevărat că din când în când, toate aceste măsuri drastice - necesare, dar nepopulare, care au fost date - nu au avut în spate explicaţia. (…) Au părut măsuri arogante, iar cei care le-au transmis poporului erau oarecum aroganţi", a spus Ţiriac.

"Reţeta nu există. N-o are nici dumnealui, n-o are nici Merkel, n-o are nici Monti, nici Sarkozy, şi mi se pare că nici Obama nu o are", a mai spus Ţiriac.

Fostul tenisman, unul dintre cei mai bogaţi români, controlează grupul Ţiriac Holdings, cu activităţi în principal pe segmentele auto, imobiliare, servicii financiare, leasing şi transport aerian.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că şi-a creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o "ruptură" cu preşedintele, el precizând că prima sa obligaţie este de a restabili "legătura de încredere" cu aceia care şi-au pierdut-o.

Şeful statului a mai spus că vrea să le spună românilor că ştie "ce trebuie făcut", el arătând că "în parteneriat cu Guvernul" va trebui deschis "un orizont de ţară nouă pentru români".

Traian Băsescu a declarat că îndemnul său pentru români este "solidaritate", pentru că "nimeni nu poate scăpa de criză individual", el adăugând: "Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există".

El a mai spus că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus "mult mai bine". De asemenea, şeful statului a susţinut că toate partidele trebuie să se reformeze.

Băsescu a declarat de asemenea că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta "dictator" asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, el adăugând că politicianul care este înjurat de dimineaţă până seara nu se poate numi dictator.

Preşedintele a menţionat totodată că nu are "nimic de schimbat" în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, cu excepţia diminuării acelor "gafe" pe care uneori le mai face public, el menţionând în acest sens intervenţia televizată în care a avut "disputa" cu Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici