Ţiriac: Guvernul a luat măsuri necesare în perioada crizei

Guvernul a luat multe dintre măsurile necesare în perioada crizei, chiar dacă uneori mai târziu şi fără să găsească soluţii suficiente pentru mediul de afaceri, iar o eventuală demisie a premierului Emic Boc "ar fi de respectat", susţine omul de afaceri Ion Ţiriac.

1283 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Guvernul a luat măsuri necesare în perioada crizei

Ţiriac: Guvernul a luat măsuri necesare în perioada crizei

"Din 1990 până în 2012 toţi au făcut ceva, ce-au putut. N-au făcut destul, asta-i sigur. dar nu pot să iau numai clasa politică de azi, să o blestem, pentru ce mi s-a întâmplat mie din 1990 până acum, în special în această situaţie de criză. (...) După părerea mea, şi-am spus-o la începutul crizei, dacă acest Guvern face ce trebuie să facă - şi acest Guvern a făcut multe din ce trebuia să facă, cam târziu, dar le-a făcut -, nu poate să reziste mai mult de şase până la zece luni. Atât de populare o să fie măsurile pe care trebuie să le ia, încât erodează (...). Nu ştiu şi nu înţeleg ce este atât de complicat, dacă este, ca acest partid să-şi pună alt Guven", a declarat omul de afaceri la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Întrebat dacă sugerează că premierul ar trebui să demisioneze, Ţiriac a răspuns negativ.

"Eu nu sugerez nimic. Dacă domnul Boc şi-ar da demisia, după părerea mea ar fi foarte de respectat, pentru că ce a făcut, a făcut ca lumea. Târziu, cum am spus, dar ca lumea. Ba poate este criticat pentru că a făcut prea mult", a afirmat Ţiriac.

E a adăugat că deşi Guvernul Boc a luat multe din măsurile pe care trebuia să le ia, nu a găsit "cheia" pentru a încuraja pe antreprenori să producă mai mult.

Referindu-se la intervenţiile premierului Emil Boc cu ocazia ninsorilor din ultimele zile, Ţiriac a spus că acesta a avut unele reacţii demonstrative şi populiste.

"Asta a fost o treabă, respectos spun, populistă. A venit acolo ca să vadă lumea că este alături de popor. Şi sunt convins că este alături de popor, dar după părerea mea, în loc să dea cu lopata, ar fi trebuit să-i ia de gât pe ăştialalţi care erau acolo, să-i pună pe ei să dea cu două lopeţi, dacă aveau două mâini. Un prim-ministru nu prea are timp să dea cu lopata. A dat demonstrativ, e în regulă, nu o consider negativă", a spus Ţiriac.

Legat de subiectul manifestaţiilor care au avut loc în România, în ultima perioadă, omul de afaceri a afirmat că el nu ar fi optat pentru proteste publice.

"Eu nu m-aş duce în piaţă. După părerea mea, aş lua 5-6-7-8-9-10 cunoştiinţe, prieteni, şi aş face o cerere la domnul preşedinte sau la domnul Boc. «Ia uite domnule, ia primeşte-ne, pentru că ne-a ajuns oarecum cuţitul la ochi şi noi asta credem». Şi-atunci poţi să te duci chiar la domnul preşedinte, sau la domnul Boc, să-i spui «Domnule, eu cred că dumneata trebuie să demisionezi» (...). Aceşti puţini, mulţi, câţi sunt, pentru că nu sunt foarte mulţi, mulţumim lui Dumnezeu, pentru că numai asta nu ne trebuie, o răscoală pe aceste vremuri, complexe, pentru că depindem mult de altul, şi complicate, pentru că ceea ce putem să facem noi poate n-o facem ca lumea. Eu pe oamenii ăştia i-am văzut, îi respect foarte mult, dar nu înţeleg ce vor. Sigur că a început, înţeleg, nu eram în ţară, treaba asta cu un domn Arafat, şi cu SMURD. Dar aia după 24 de ore s-a stins, iar oamenii aştia vor, înţeleg, jos Băsecu, jos Boc, jos Ponta, jos Antonescu, jos Roberta ... Dar cu cine mai rămâi dacă toţi jos?", afirmat Ţiriac.

Întrebat de ce nu intră în politică, omul de afaceri a reiterat că nu este interesat de această activitate.

"Eu nu pot să-mi iau responsabilitatea pentru o naţiune. Nu sunt laş, sunt realist", a spus el.

Fostul tenisman, unul dintre cei mai bogaţi români, controlează grupul Ţiriac Holdings, cu activităţi în principal pe segmentele auto, imobiliare, servicii financiare, leasing şi transport aerian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici