Ţiriac: Nu doresc nicio funcţie. Oricine e numit premier trebuie lăsat să-şi facă treaba

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat la Pro TV că nu doreşte nicio funcţie, dar că orice persoană numită premier trebuie lăsată să-şi facă treaba, prezentând situaţia ipotetică în care ar fi acceptat postul şi şi-ar fi adus o echipă internaţională şi comentariile pe care le-ar fi provocat astfel.

37 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Nu doresc nicio funcţie. Oricine e numit premier trebuie lăsat să-şi facă treaba

Ţiriac: Nu doresc nicio funcţie. Oricine e numit premier trebuie lăsat să-şi facă treaba (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax FotoI

Referindu-se la poziţia de premier, în cadrul emisiunii "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV, omul de afaceri a spus că atunci când o persoană este numită în acest post trebuie lăsată să-şi facă treaba.

"Un om care vine prim-ministru, sau un om care se duce antrenor la Steaua, sau în altă parte, trebuie să-l laşi să-şi facă treaba. Nu poate într-o zi să facă o echipă, nu poate într-o zi să fie apărarea în patru linii ca la Mourinho, şi atacul «trei plus unu». Exact aşa şi cu politica. Ar trebui să iei nişte măsuri foarte drastice, nepopulare, pe care Guvernul ăsta văd că a început să le ia, dar târziu, şi-ar trebui să începi să faci un lucru aproape de neconceput: să lămureşti liderii sindicali că dacă mergem înainte aşa, sindicaliştii lor o să plătească oalele sparte încă 20 de ani. Ne trebuie bani pentru pensii, ne trebuie bani pentru salarii, a salariaţilor de la stat, dar ne trebuie oarecum şi bani pentru viitor", a precizat Ţiriac.

Întrebat cum îşi explică nominalizarea sa printre persoanele pe care românii le-ar prefera în fruntea Guvernului, alături de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, omul de afaceri a afirmat că neimplicarea sa în politică a fost o decizie apreciată de români.

"Guvernatorul a fost o perioadă foarte scurtă politician şi în perioada aia foarte scurtă a făcut treburile matematic. N-a avut de luat decizii majore", a adăugat Ţiriac.

Omul de afaceri a afirmat că de fiecare dată înainte de alegeri a avut probleme "de toate felurile", nu este interesat de politică şi nu vrea nicio funcţie, dar dacă ar fi acceptat totuşi această poziţie şi-ar fi adus o echipă internaţională pe care ar fi plătit-o din banii săi.

"Orice prim-ministru, orice Papă ai aduce aici, singur nu poate să facă nimic. (...) Prin absurd, eu aş fi acceptat să fiu prim-ministru. Mâine dimineaţă aş fi avut cinci nemţi, trei francezi, doi italieni, nu ştiu câţi englezi, o echipă de 20 de oameni pe care aş fi plătit-o singur din buzunare. Ce-ar fi spus ţara? Ăsta a vândut ţara!", a continuat Ţiriac.

Totodată, omul de afaceri a spus că este nevoie de mult timp pentru ca un român să devină politician, şi deşi există mulţi tineri care "de-abia aşteaptă să zboare", nimeni nu le permite. Pe de altă parte, el a spus că "un prim-ministru ar fi trebuit în viaţa lui să aibă o tutungerie, sau o băcănie, sau ceva să ştie ce este un business plan".

Ulterior, presa a apreciat că, din declaraţiile făcute la Pro TV de către Ion Ţiriac, rezultă că acesta ar fi fost interesat de postul de premier.

Contactatată de MEDIAFAX, Cristina Munteanu, purtãtorul de cuvânt al Grupului Ţiriac, a precizat că Ion Ţiriac nu a fost interesat niciodată de vreo funcţie în structurile statului.

"Domnul Ion Ţiriac nu a fost interesat niciodată, în trecut sau astăzi, să ocupe vreo funcţie în structurile statului", a precizat Cristina Munteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici