Titus Corlăţean: Bucureştiul este "preocupat" de ascensiunea partidelor populiste şi antieuropene

România este "preocupată" de ascensiunea mişcărilor politice xenofobe, populiste şi antieuropene în perspectiva alegerilor europarlamentare din 25 mai, afirmă ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse.

340 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean: Bucureştiul este "preocupat" de ascensiunea partidelor populiste şi antieuropene

Titus Corlatean (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Este datoria oamenilor politici responsabili să combată tendinţele xenofobe. Nu politicienii xenofobi şi populişti sunt cei ce rezolvă problemele economice ale Europei, ci cei responsabili şi competenţi", a subliniat Corlăţean.

"Aceste tipuri de discurs minează proiectul european, care a generat democraţie pe Continent", a insistat Corlăţean.

Potrivit unui sondaj eurobarometru publicat în decembrie 2013, 63% dintre români sunt optimişti în legătură cu viitorul Uniunii Europene.

"Afirmaţiile alarmiste referitoare la o pretinsă invazie a muncitorilor români şi bulgari" în Europa Occidentală după eliminarea ultimelor restricţii pe piaţa muncii au fost demontate, a notat Corlăţean. "Astăzi, cifrele europene arată că sunt încă 480.000 de locuri de muncă vacante în Marea Britanie", a precizat ministrul Afacerilor Externe.

Adresându-se cetăţenilor din vechile state membre UE care ar putea fi tentaţi să voteze cu partide critice la adresa extinderii, Corlăţean a apreciat că integrarea ţărilor central şi est-europene a fost avantajoasă pentru companiile vest-europene, oferindu-le acces la noi pieţe de desfacere aflate în plină dezvoltare.

"Fără extindere, multe companii din Europa de Vest ar fi avut mai mult de suferit", a încheiat Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici