Titus Corlăţean participă la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO, în perioada 24-25 iunie

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, participă, marţi şi miercuri, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO, dedicată pregătirii agendei summit-ului Alianţei Nord-Atlantice din 4-5 septembrie.

118 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean participă la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO, în perioada 24-25 iunie

Titus Corlăţean (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MAE, reuniunea de marţi şi miercuri este ultima de acest fel înainte de summit-ul NATO din Marea Britanie (4-5 septembrie) şi va fi dedicată, în principal, conturării şi adoptării unor decizii în scopul pregătirii agendei summit-ului.

Programul reuniunii cuprinde o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, precum şi o serie de întrevederi la nivel Aliat. De asemenea, cu acest prilej va fi organizată o reuniune a Comisiei NATO-Ucraina, precum şi o întâlnire a Aliaţilor cu statele nemembre ale Alianţei, contributoare la operaţiunile din Afganistan.

Printre temele centrale care vor fi abordate de miniştrii de externe participanţi la eveniment se numără evaluarea ultimelor evoluţii de securitate din Ucraina, consolidarea apărării colective, relaţiile NATO cu Ucraina, aprofundarea cooperării transatlantice, problematica extinderii NATO şi relaţiile cu Rusia, mai precizează Ministerul de Externe.

Totodată, miniştrii de externe vor discuta despre aprofundarea cooperării cu partenerii în contextul promovării iniţiativelor relevante din domeniul interoperabilităţii şi construirii de capabilităţi, precum şi despre continuarea angajamentului NATO şi al partenerilor săi în Afganistan, conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici