Titus Corlăţean şi-a anunţat DEMISIA: "L-am informat pe premier că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor de Externe"

Ministrul Titus Corlăţean a anunţat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea. Ulterior, Ponta anunţat că îl propune ministru al Afacerilor Externe pe Teodor Meleşcanu şi că i-a transmis nominalizarea preşedintelui Traian Băsescu.

9807 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean şi-a anunţat DEMISIA: "L-am informat pe premier că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor de Externe"

Titus Corlăţean (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

UPDATE 12:32 - Corlăţean: Comunicatul BEC privind noi secţii de vot nu are forţă juridică; nu pot încălca legea

Titus Corlăţean a declarat, luni, că MAE a primit un comunicat de la BEC privind lipsa unui impediment legal privind organizarea de noi secţii de vot, dar a precizat că acesta nu are forţă juridică, prin urmare nu poate încălca legea.

UPDATE 12:22 - Ponta spune că a primit, la cabinet, demisia lui Corlăţean din funcţia de ministru de Externe

Premierul Victor Ponta a declarat că a primit la cabinet demisia lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi că mai multe precizări pe această temă va prezenta ulterior, tot în cursul zilei de luni, de la Palatul Victoria.

Corlăţean a spus că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 23.58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat BEC în care se preciza că nu există niciun impediment legal pentru organizarea de noi secţii de votare. El a precizat că în hotărârea anterioară a BEC, act cu forţă juridică, nu există precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forţă juridică.

El a mai adăugat că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul 2.

Corlăţean a mai spus că nu accepta ca MAE să fie implicat în jocul electoral al "domnilor Băsescu şi Iohannis".

El a menţionat că l-a informat pe premier că a decis să îşi depună mandatul de ministru.

"Ca ministru, am obligaţia să asigur, împreună cu echipa MAE, respectarea legalităţii, dar şi prezervarea imaginii şi prestigiului instituţiei MAE. În consecinţă, l-am informat cu puţină vreme în urmă pe primul-ministru şi vă informez şi pe dumneavostră că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe", a spus Corlăţean.

El a arătat că nu poate accepta să ofere motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate. "Nu pot să accept şi nu accept să încalc legea şi legalitatea, nu pot accepta ca instituţia MAE să fie forţată, obligată să încalce legea şi legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Băsescu şi Iohannis şi nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate", a subliniat Corlăţean.

"În consecinţă, pentru că doresc să respect legea, am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor de Externe", a conchis Corlăţean.

Anterior, surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX, că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, îşi va anunţa, luni, demisia din funcţie.

Săptămâna trecută, în Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării au avut manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor, manifestaţiile având şi un caracter antiguvernamental.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a cerut, de două ori, demiterea lui Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici