Toader, despre propunerea la DNA: Am trimis adeverinţele către preşedinte să-şi reconsidere refuzul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, joi, către Klaus Iohannis, adeverinţele CNAS din care rezultă îndeplinirea cerinţelor de către Adina Florea, propusă pentru şefia DNA, subliniind că i-a cerut preşedintelui să-şi reconsidere refuzul.

771 afișări
Imaginea articolului Toader, despre propunerea la DNA: Am trimis adeverinţele către preşedinte să-şi reconsidere refuzul

Toader,despre propunerea la DNA:Am trimis adeverinţele către preşedinte să-şi reconsidere refuzul

„Din categoria " Să citim până/poate înţelegem! Preşedintele României a respins cele 5 propuneri de numire în diferitele funcţii de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinţei de la CNSAS, din care să rezulte lipsa "calităţii" de colaborator. Pe 27 decembrie 2018, am revenit către preşedintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.
La rândul său, preşedintele a revenit, reiterând aşa-zisa nelegalitate referitoare la Adina Florea, constând în aceea că "...în continuare, documentaţia transmisă nu conţine dovada care să ateste îndeplinirea condiţiei prevăzute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 şi nici să nu fi colaborat cu acestea”, a scris, pe Facebook, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

În acelaşi mesaj, ministrul a mai precizat că pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis către Secţia de procurori din cadrul CSM adeverinţele „din care rezultă îndeplinirea cerinţei legale de către fiecare dintre cele 5 candidate”.

„Respectivele adeverinţe au fost transmise către MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019. Astăzi, 10 ianuarie 2019, în urmă cu câteva minute, am transmis către preşedinte respectivele adeverinţe din care rezultă îndeplinirea cerinţelor legale privind propunerile formulate, solicitând să îşi reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente”, a mai scris Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a o numi pe Adina Florea procuror şef al DNA. Propunerea este respinsă pentru a doua oară, iar motivul invocat este că documentaţia nu conţine dovada că Florea nu a colaborat cu Securitatea.

”Constat că subzistă temeiurile de fapt şi de drept avute în vedere la respingerea propunerii iniţiale de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Motivul invocat de şeful statului este că documentaţia nu conţine dovada că Florea nu a colaborat cu Securitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici