Toader: Nu trebuie oprit nimeni să candideze la şefia PDL, dar nici să vină cineva de pe stradă

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, legat de derogarea de la criteriul vechimii pentru candidatura la şefia partidului, că "nu trebuie oprit nimeni să candideze, dar nici să vină cineva de pe stradă".

20 afișări
Imaginea articolului Toader: Nu trebuie oprit nimeni să candideze la şefia PDL, dar nici să vină cineva de pe stradă

Toader: Nu trebuie oprit nimeni să candideze la şefia PDL, dar nici să vină cineva de pe stradă (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Nu trebuie oprit nimeni, dar nici să cineva de pe stradă să candideze", a afirmat Toader.

El a spus că nu trebuie să fie blocată în vreun fel candidatura de un criteriu tehnic.

Toader a precizat că PDL a mai dat astfel de derogări pentru funcţiile de parlamentar.

BPN al PDL a stabilit, luni, propunerile de modificare a Statutului, printre care suspendarea automată a membrilor care sunt trimişi în judecată pentru fapte săvârşite cu intenţie şi derogarea de la condiţii de vechime pentru care candidează la şefia PNL.

Europarlamentarul Cristian Preda susţine că propunerile formulate de el împreună cu Monica Macovei, în urmă cu un an, de introducere a unor criterii de integritate în Statutul PDL au fost aprobate, duminică seară, în şedinţa de la partid, care a durat aproape patru ore.

"Comisia de statut a aprobat duminică seară, după o şedinţă de patru ore, majoritatea propunerilor de introducere a unor criterii de integritate, ca şi a unor sancţiuni severe pentru membrii PDL care încălcă legea sau etica publică. Ceea ce nu s-a putut anul trecut a fost posibil acum", scria Preda pe blogul său.

Arestarea preventivă, trimiterea în judecată sau condamnarea pentru fapte penale poate duce la suspendarea din PDL pe o perioadă de până la 3 ani sau chiar la excluderea din partid, prevăd propunerile de modificare a Statutului formaţiunii formulate de Macovei, Preda şi Voinescu.

Cristian Preda şi Sever Voinescu au fost prezenţi, luni, la şedinţa BPN al partidului, pentru a susţine propunerile făcute la Statut, dar şi pentru a solicita ca la Convenţia Naţională din mai să poată candida la şefia PDL şi cei care nu au cinci ani vechime în partid, aşa cum prevede Statutul.

"Împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu am cerut o derogare ca la congresul din mai să poată conduce o moţiune şi o persoană care nu are cinci ani vechime. Pornind de la această modificare, s-a ajuns la ideea că BPN va face această propunere Consiliului Naţional de Coordonare, astfel încât să se poată ca la viitoarea întrunire a Convenţiei această condiţie de vechime să fie lăsată la o parte", a precizat Cristian Preda, la plecarea de la şedinţa PDL.

El a spus că a propus această măsură împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu şi că unul dintre ei ar putea să susţină o asemenea moţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici