Toader: Prin negocieri, opoziţia poate reveni asupra deciziei de a face grevă parlamentară

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marţi, că PDL crede că, prin negocieri, opoziţia poate să revină asupra deciziei de a face grevă parlamentară, arătând că urmează să aibă loc discuţii pe acest subiect în Birourile Permanente.

148 afișări
Imaginea articolului Toader: Prin negocieri, opoziţia poate reveni asupra deciziei de a face grevă parlamentară

Mircea Toader (Imagine: Mediafax Foto/Mediafax Foto)

"Despre greva parlamentară a opoziţiei, noi credem că, prin negocieri, poate să revină asupra acestei decizii", a afirmat Toader, înainte de întâlnirea grupurilor parlamentare ale PDL.

Toader a adăugat că urmează să aibă loc discuţii pe acest subiect în cadrul Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. "Aceasta este modalitatea de a trece peste această problemă şi, pe de altă parte, să vedem dacă îşi propun şi dânşii, membrii în Biroul Permanent", a mai afirmat liderul deputaţilor PDL.

El a spus că, din punct de vedere funcţional, nu este nicio problemă atât timp cât puterea are majoritate în Parlament.

"Dar din punct de vedere funcţional, atât timp cât avem majoritate în Parlament, nu este niciun fel de problemă", a adăugat Toader.

Mircea Toader a mai precizat că la întâlnirea parlamentarilor PDL cu conducerea partidului nu se va discuta despre alegeri anticipate şi că este o întâlnire firească a grupurilor înaintea sesiunii. Întrebat despre comasarea alegerilor, liderul deputaţilor PDL a precizat că se aşteptă motivarea deciziei Curţii Constituţionale pe legea privind comasarea alegerilor.

Parlamentarii PDL s-au reunit, marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta împreună cu preşedintele partidului, Emil Boc, şi alţi lideri, priorităţile legislative pentru sesiunea parlamentară care va începe pe 1 februarie.

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a precizat, luni, că această reuniune a grupurilor parlamentare este "tradiţională", pentru că de fiecare dată la începutul sesiunii parlamentare senatorii şi deputaţii democrat-liberali se reunesc pentru a discuta priorităţile legislative şi abordarea politică pentru următoarea sesiune.

Parlamentarii PDL urmează să discute şi despre modul în care se vor organiza în Legislativ, împreună cu partenerii de coaliţie, în condiţiile în care opoziţia a anunţat că intră în grevă parlamentară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici