Tokes Andras: Dacă acum s-ar acorda autonomie teritorială, maghiarii nu ar şti ce să facă

Vicepreşedintele demisionar al PCM Tokes Andras a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, dacă în acest moment ar fi acordată autonomia teritorială, maghiarii nu ar fi pregătiţi pentru aceasta şi "nu ar şti ce să facă".

214 afișări
Imaginea articolului Tokes Andras: Dacă acum s-ar acorda autonomie teritorială, maghiarii nu ar şti ce să facă

Tokes Andras: Dacă acum s-ar acorda autonomie teritorială, maghiarii nu ar şti ce să facă (Imagine: Zoltan Galna/Mediafax Foto)

Tokes Andras a spus că populaţia nu este conştientă de puterea sa de decizie.

El a subliniat că, în mod normal, populaţia este cea care trebuie să îşi exprime interesele, iar partidele să lupte pentru ele, şi nu invers, cum se întâmplă în prezent.

"Dacă printr-o minune s-ar acorda maghiarilor autonomie teritorială şi fel de fel de structuri autonome, cred că maghiarimea nu ar putea să ştie ce să facă. Fiindcă, în primul rând, populaţia ar trebui să îşi recapete acea proprietate de a putea să se autoguverneze, iar lupta aceasta politică prin care trece în ultimii ani maghiarimea o conduce mai aproape de acest scop", a spus Tokes.

Potrivit sursei citate, Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania şi-a propus ca prin metode civice să contribuie la conştientizarea populaţiei asupra puterii de decizie pe care o are.

Vicepreşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Tokes Andras a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din funcţie, reclamând că PCM a început să se comporte "antidemocratic" înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici