Tokes: Băsescu l-a contactat pe Martens pentru a sprijini includerea mea în PPE

Europarlamentarul independent Laszlo Tokes a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu l-a contactat pe preşedintele PPE, Wielfried Martens, pentru a sprijini includerea sa în grupul popular european.

2 afișări
Imaginea articolului Tokes: Băsescu l-a contactat pe Martens pentru a sprijini includerea mea în PPE

Tokes: Băsescu l-a contactat pe Martens pentru a sprijini includerea mea în PPE

Laszlo Tokes a declarat că, în întâlnirea pe care au avut-o la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre "situaţia delicată" în care "unii europarlamentari PD" parte din PPE îngreunează includerea sa în grupul PPE-DE.

"M-a asigurat domnul preşedinte că nu este vorba despre un refuz general. Ba chiar din contră, el personal a intervenit ca să fiu sprijinit în grupul PPE. L-a şi contactat pe domnul preşedinte al Partidului Popular European, Wilfried Martens, şi i-am transmis şi rugămintea domnului subvicepreşedinte Orban Viktor care l-a rugat pe domnul preşedinte Băsescu să netezească calea mea în privinţa participării mele în grupul europarlamentar PPE", a spus Tokes.

Tokes a spus că marţi a participat la ceremoniile organizate cu ocazia adventului, înaintea Crăciunului, la Budapesta, ocazie cu care a avut întrevederi cu Katalin Szili, preşedintele Parlamentului ungar, cu Viktor Orban, preşedintele formaţiunii FIDESZ, şi cu Solyom Laszlo, preşedintele Ungariei.

Tokes a spus că se află într-o situaţie delicată, pentru că pe de-o parte trebuie să reprezinte ţara sa, România, iar pe de altă parte se consideră reprezentantul comunităţii maghiare din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici