Tomac anunţă că sunt fonduri europene de peste 1,5 mld. euro pentru combaterea abandonului şcolar

România a primit granturi pentru 1.400 de şcoli pentru a reduce părăsirea timpurie a şcolii, i-a spus vicepreşedintele CE, Margaritis Schinas, europarlamentarului Eugen Tomac. Acum urmează selecţia de noi proiecte prin PNRR pentru a sprijini învăţământul românesc în reducerea abandonului şcolar.

172 afișări
Imaginea articolului Tomac anunţă că sunt fonduri europene de peste 1,5 mld. euro pentru combaterea abandonului şcolar

Tomac anunţă că sunt fonduri europene de peste 1,5 mld. euro pentru combaterea abandonului şcolar

Europarlamentarul Eugen Tomac a spus că în ultimele zile s-au purtat dezbateri intense cu privire la riscurile la care sunt expuşi adolescenţii din România.

„Consider însă că cel mai mare pericol cu care se confruntă tinerii din România este abandonul şcolar. Suntem ţara cu cea mai mare rată a abandonului şcolar din Uniunea Europeană. Conform Eurostat, în 2022, 15,6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani abandonează învăţământul. În România, combaterea abandonului şcolar a rămas doar o lozincă. Am întrebat Comisia Europeană cum poate fi sprijinită ţara noastră pentru a stopa acest fenomen. Combaterea părăsirii timpurii a şcolii nu se poate face fără bani”, spune europarlamentarul român.

Acesta precizează că vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, i-a comunicat că România a primit deja granturi pentru 1.400 de şcoli pentru a reduce părăsirea timpurie a şcolii, iar acum urmează selecţia de noi proiecte prin PNRR pentru a sprijini învăţământul românesc în reducerea abandonului şcolar.

„Astfel, din Fondul Social European se vor aloca 500 de milioane de euro. Pentru perioada 2024-2027, aceste resurse vor fi destinate combaterii abandonului şcolar şi integrării copiilor din zonele defavorizate în câmpul muncii. De asemenea, România va mai primi peste 950 de milioane de euro. Aceşti bani vor fi destinaţi infrastructurii şcolare, cu prioritate pentru instituţiile de învăţământ cu un grad ridicat de abandon şcolar”, relatează Tomac

Acesta precizează că va monitoriza fiecare etapă privind implementarea acestor programe, va vizita şcoli şi licee, va discuta cu elevi şi profesori, cu autorităţi locale şi centrale, deoarece aceste proiecte nu au nevoie doar de finanţare, ci şi de implementarea lor eficientă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici