Tomac: După europarlamentare discutăm despre candidatul PMP la prezidenţiale

Liderul PMP, Eugen Tomac, spune că obiectivul partidului este să se consolideze, iar în 9 noiembrie candidatul PMP să fie cel care va duce mai departe proiectul lui Traian Băsescu, precizând că momentul cel mai potrivit pentru a discuta despre acest candidat va fi după alegerile europarlamentare.

303 afișări
Imaginea articolului Tomac: După europarlamentare discutăm despre candidatul PMP la prezidenţiale

Liderul PMP, Eugen Tomac (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, la Sighişoara, unde se desfăşoară Colegiul Naţional al PMP, că unul dintre obiectivele formaţiunii este ca PMP să propună un candidat la Preşedinţie care să ducă mai departe proiectul preşedintelui Traian Băsescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Obiectivul nostru e să consolidăm partidul, iar în 9 noiembrie candidatul PMP să fie cel care urmează să ducă mai departe proiectul preşedintelui Traian Băsescu. Avem resursele pentru acest obiectiv. Dacă nu exista vocea preşedintelui Traian Băsescu, USL ar fi prăbuşit România la această oră", a susţinut Tomac.

Întrebat cine ar urma să fie candidatul PMP la prezidenţiale, Tomac a spus că partidul va decide, precizând că momentul cel mai potrivit pentru a discuta despre acest candidat va fi după alegerile europarlamentare.

"După europarlamentare cred că e cel mai potrivit să discutăm mai aplicat cine va fi candidatul nostru pentru alegerile prezidenţiale", a spus Tomac.

El a arătat că şi în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare membrii PMP vor decide.

"Avem un mecanism cât se poate de democratic. Vă pot asigura că viitoarea listă de candidaţi la Parlamentul European a PMP va fi cea mai bună, cu siguranţă", a arătat el.

Potrivit secretarului general al PMP, Cristian Petrescu, au aderat la acest partid deputaţii Elena Udrea, Florin Popescu, Daniel Geantă, Petru Movilă, Camelia Bogdănici, Florin Secară, Florin Gheorghe, Dragoş Gunia, Adrian Gurzău, senatorii Ciprian Rogojan şi Andrei Volosevici. Lor li se adaugă deputaţii Eugen Tomac, Mihaela Stoica, Valerian Vreme, Clement Negruţ, care erau deja membri PMP.

De asemenea, au aderat la PMP europarlamentarul Cristian Preda şi foştii consilieri prezidenţiali Gabriel Berca şi Daniel Funeriu.

Pentru constituirea unui grup parlamentar este nevoie, la Camera Deputaţilor, de 10 deputaţi, iar la Senat de 7 senatori. Deşi PMP are în prezent peste zece deputaţi, nu îşi poate constitui grup parlamentar deoarece îi interice Regulamentul Camerei. Astfel, potrivit articolului 18 din Regulamentul Camerei, "formarea de grupuri parlamentare ale unor partide care nu au obţinut mandate în urma alegerilor este interzisă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici