Tomac: Partidul Mişcarea Populară are acum 15 parlamentari

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat, vineri, la Sighişoara, că formaţiunea sa are acum 15 parlamentari, el enumerându-i pe noii membrii veniţi de la PDL: Camelia Bogdănici, Florin Secară, Mihai Rogojan, Florin Gheorghe, Dragoş Gunia, Andrei Volosevici şi Florin Popescu.

809 afișări
Imaginea articolului Tomac: Partidul Mişcarea Populară are acum 15 parlamentari

Parlamentarii Bogdănici, Geantă, Movilă, Gunia şi Gurzău pleacă de la PDL la PMP

Tomac i-a mai prezentat, în debutul şedinţei Colegiului Director al PMP de la Sighişoara pe Elena Udrea, Cristian Preda, Daniel Funeriu şi Gabriel Berca, nou veniţi în formaţiune.

Cei prezenţi au aplaudat prezentările făcute de Tomac.

Deputatul Gurzău: Am demisionat din PDL şi m-am înscris în PMP pentru a crea o opoziţie reală la USL

Deputatul PDL Adrian Gurzău, care a demisionat, vineri, din PDL şi s-a înscris în PMP, spune că a făcut acest lucru pentru a crea "o opoziţie reală la USL" şi pentru "a dezvolta toate proiectele preşedintelui Traian Băsescu".

"Am demisionat, vineri, din PDL şi m-am înscris în PMP. Am făcut acest gest pentru a crea o opoziţie reală la USL, pentru a crea o dreaptă puternică şi pentru a dezvolta toate proiectele preşedintelui Traian Băsescu. Suntem o echipă cu preşedintele Băsescu şi mergem mai departe cu idealurile pe care ni le-am propus", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Gurzău, care este şi prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca.

Adrian Gurzău a fost membru al PDL din 1995 şi este deputat la al treilea mandat.

El a deţinut până acum funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca.

Pentru constituirea unui grup parlamentar este nevoie, la Camera Deputaţilor, de 10 deputaţi, iar la Senat de 7 senatori.

Surse din PMP declarau pentru MEDIAFAX că parlamentarii PDL Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă şi Adrian Gurzău vor trece la PMP, alături de Elena Udrea.

Anterior, surse politice declaraseră pentru MEDIAFAX că Florin Secară, Florin Popescu, Florin Gheorghe, Andrei Volosevici şi Ciprian Rogojan, parlamentari PDL, pleacă la PMP.

Intrarea Elenei Udrea în Partidul Mişcarea Populară a fost anunţată oficial, joi, preşedintele PMP, Eugen Tomac, spunând că aceasta este "unul dintre cei mai puternici oameni politici din zilele noastre".

Eugen Tomac a fost întrebat şi despre posibila intrare în PMP a consilierilor prezidenţiali recent eliberaţi din funcţie. "Domnul Funeriu deja a anunţat că se alătură partidului, îi aşteptăm cu multă bucurie şi pe ceilalţi consilieri care vor dori să se implice în activitatea politică a partidului, sunt bineveniţi. Sunt oameni care au făcut politică, alţii nu au făcut politică. Nu am discutat şi nu vă pot confirma nume în afară de ce am discutat cu domnul Funeriu", a răspuns Tomac la întrebări. El a precizat că nu a avut o discuţie cu ceilalţi consilieri, dar a arătat că unii dintre ei sunt membri fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară.

Surse politice declarau luni pentru MEDIAFAX că mai mulţi consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.

Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a scris, marţi, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.

Partidul Mişcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, liderul formaţiunii, Eugen Tomac, declarând că "29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a PMP".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici