Traian Băsescu, aşteptat la ceremonia de admitere a Consiliului din România în Liga Navală a SUA

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, vineri, la Constanţa, la ceremonia de admitere oficială în Liga Navală a SUA a Consiliului din România, la eveniment urmând să ia parte şi preşedintele Ligii Navale a SUA, James Offutt.

376 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, aşteptat la ceremonia de admitere a Consiliului din România în Liga Navală a SUA

Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

La ceremonie, care va avea loc vineri seară, în staţiunea Mamaia, va participa şi preşedintele Ligii Navale a SUA, James Offutt.

"Acum se înfiinţează Consiliul din România, iar la ceremonia de vineri primim această recunoaştere oficială. Chiar preşedintele US Navy League, James Offutt, vine în România, din Washington, şi va participa la acest eveniment", a declarat preşedintele Consiliului din România al US Navy League, Teodor Patrichi.

La ceremonie mai sunt aşteptaţi să participe, pe lângă preşedintele Traian Băsescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, Duane C. Butcher, însărcinatul cu afaceri ad interim la Bucureşti, alături de alţi înalţi oficiali ai statului român şi reprezentanţi ai mediilor de business şi diplomatic din România.

Consiliul din România este o organizaţie apolitică şi are 27 de membri, majoritatea din Constanţa.

"Este o organizaţie apolitică, membrii acesteia fiind experţi în domeniul maritim. Rolul consiliului va fi al unei asociaţii educaţionale, în sensul că vom avea acces la experţi din US Navy, pe care îi putem aduce aici pentru a ţine prelegeri pe diverse teme, spre exemplu pirateria. În acelaşi timp, vom putea să trimitem şi noi experţi, pentru diverse subiecte din acest domeniu", a mai spus Teodor Patrichi.

De asemenea, sâmbătă, Traian Băsescu este aşteptat să ajungă în Portul Constanţa, pentru a participa la sosirea Navei Şcoală "Mircea" din voiajul anual de instrucţie, ocazie cu care şeful statului ar urma să înmâneze Ordinul "Virtutea Maritimă" - în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, cu care a fost decorat Pavilionul navei.

Decretul de decorare a fost semnat de Traian Băsescu încă din luna martie, cu prilejul aniversării a 75 de ani de la intrarea în Serviciul Marinei Militare a Navei Şcoală "Mircea".

Fondată în 1902, Liga Navală a SUA este o organizaţie civilă, cu peste 60.000 de membri şi 270 de consilii la nivel mondial, care promovează politicile militare americane. Pe teritoriul american, beneficiarii analizelor furnizate de Liga Navală sunt Congresul SUA şi instituţii din zona siguranţei naţionale.

În zonă mai există şi Consiliul Mării Negre, inaugurat în 2009 şi format din asociaţii aparţinând Statelor Unite ale Americii, României şi Bulgariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici