Traian Băsescu: Comisia de anchetă să verifice şi alegerea lui Cuza ca domn în 1859 şi numirea lui Tudose

Liderul PMP, Traian Băsescu, a propus, miercuri, în plenul Parlamentului, ca membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 să verifice şi corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române în 1859 şi corectitudinea alegerii lui Mihai Tudose ca premier desemnat de către Iohannis.

1554 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Comisia de anchetă să verifice şi alegerea lui Cuza ca domn în 1859 şi numirea lui Tudose

Traian Băsescu: Comisia de anchetă să verifice şi alegerea lui Cuza ca domn, în 1859 şi numirea lui Tudose

"Având în vedere că Parchetul General a constatat legalitatea acestor alegeri, va propun ca în proiectul de hotărâre să adăugăm trei puncte pentru a da sens existenţei acestei comisii: să anchetăm corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române, în 1859, a doua este să anchetăm corectitudinea alegerilor prezidenţiale din 2009, în diaspora şi ca această comisie să îşi asume şi anchetarea corectitudinii alegerii de către preşedintele Iohannis a domnului Mihai Tudose ca prim-ministru desemnat, având în vedere că nu corespunde portretului robot făcut de Iohannis. Am înţeles că domnul Tudose a plagiat", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, în contextul în care plenul Parlamentului urmează să voteze modificarea proiectului de hotărâre privind Comisia de anchetă a alegerilor din 2009.

Modificările propuse de Traian Băsescu au primit votul a 20 de parlamentari, în timp ce 239 au votat "împotrivă", unul s-a abţinut şi 39 nu au votat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici