Traian Băsescu, despre întâlnirea ratată dintre Dăncilă şi Juncker: Este jenant

Traian Băsescu a catalogat întâlnirea ratată dintre Viorica Dăncilă şi Jean Claude Juncker, luni seara, drept ”jenant”, afirmând că ”scrisoarea idioată pe care a trimis-o premierul cu lovitura de stat din România l-a facut pe Juncker să nu mai aibă niciun fel de respect pentru premierul României”.

5887 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, despre întâlnirea ratată dintre Dăncilă şi Juncker: Este jenant

Traian Băsescu, despre întâlnirea ratată dintre Dăncilă şi Juncker: Este jenant

”Este jenant. Echivalentul lui Juncker în România este premierul. Nu prea se cade să te aştepte premierul la aeroport. Dl. Juncker trebuia să facă o vizită la Palatul Victoria într-o întâlnire nu de un sfert de oră, ci de jumătate de oră, standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioată pe care a trimis-o cu lovitura de stat din România l-a facut pe Juncker să nu mai aibă niciun fel de respect pentru premierul României”, a declarat Traian Băsescu, fost preşedinte al României, la TVR.

El a apreciat că întâmplarea cu premierul Viorica Dăncilă şi modul expeditiv cu care a tratat-o Juncker este expresia respectului pentru actualul Guvern.

Traian Băsescu a apreciat că Viorica Dăncilă ”este victima războiului cu alte instituţii”.

”Povestea cu SPP e una infinit mai complicată decât se vede. SPP nu înseamnă ofiţerul care stă lânga demnitar. SPP e o maşinărie. Vă dau un exemplu, dacă trebuie să sosească un demnitar la Otopeni, SPP este înainte cu două ore la aeroport. SPP i se subordonează toatre instituţiile când execută o misiune - SRI, Direcţia de Informaţii a Armatei, minister de interne şţi toate structurile de forţă. SPP nu e o cămasă pe care să o dai jos şi să îmbraci cămasa Jandarmeriei. Niciun demnitar din lumea asta, serviciul de protocol al niciunui demnitar nu va contacta Jandarmeria Română când vine în România. Este contactat SPP din România pentru protecţie, indiferent dacă e vorba de preşedintele Statelor Unite, Juncker sau preşedintele Republicii Moldova. Structura asta care e relativ mică, are însă are autoritate totală pe misiuni.SPP cu certitudine a ştiut ora exactă la care soseşte avionul. Dacă doamna Dăncila nu a avut SPP şi a avut jandarmeria... Sunt convins că biata jandarmerie nu a ştiut să sune nici măcar la Romatsa. Dacă Dăncilă avea protecţie SPP, ţinea avionul în aer până ajungea ea la aeroport”, a menţionat fostul şef al statului.

Guvernul a oferit motivele pentru care premierul Viorica Dăncilă nu s-a mai întâlnit cu preşedintele CE, Jean Claude Juncker, printre acestea numărându-se faptul că avionul acestuia a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

”Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles. Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial”, a anunţat biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, la ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

”Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.

Preşedintele C.E., Jean-Claude Juncker, şi premierul român Viorica Dăncilă, nu s-au întâlnit luni seara pe aeroportul Băneasa, acolo unde era stabilită o întrevedere, Juncker fiind preluat de SPP şi dus la hotel, în timp ce Dăncilă a venit mai târziu, fiind informată de altă oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici