Traian Băsescu, din nou la sediul PMP: Am încredere în Elena Udrea şi în justiţie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost la sediul PMP, duminică, pentru a doua oară în ultimele trei zile, el exprimându-şi din nou încrederea în Elena Udrea şi în justiţie.

706 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, din nou la sediul PMP: Am încredere în Elena Udrea şi în justiţie

Traian Băsescu (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a fost duminică după-amiază la sediul Partidului Mişcarea Populară (PPM), iar la plecare le-a oferit jurnalistelor câte o orhidee, de 1 Martie şi, întrebat dacă va mai merge să dea flori şi în altă parte, el a spus, râzând: ”Doar la soţie”.

El le-a spus jurnaliştilor că are încredere în justiţie şi în Elena Udrea, arătând că ”a apărut moda denunţătorilor” şi că el însuşi a avut ”experienţe” cu oameni care spuneau :”M-a trimis Băsescu”, ”Fac pentru Băsescu”.

Fostul şef al statului a fost întrebat de jurnalişti despre motivarea instanţei supreme la decizia de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute” şi despre faptul că banii primiţi ca mită de fostul ministru ar fi fost folosiţi de PDL, inclusiv în campania prezidenţială din 2009.

”Mărturisesc ca n-am citit-o (motivarea ICCJ -n.r.). Deci unde a apărut? Din câte ştiu, sunt secrete. Uitaţi, eu vă spun un singur lucru, pe care o să-l repet: până când acest proces se va termina la ultima lui instanţă am încredere în justiţie şi am încredere în Elena Udrea. Că a apărut moda denunţătorilor, vom vedea, dar eu însumi am experienţe cu oameni care de multe ori au spus: «m-a trimis Băsescu», «fac pentru Băsescu». Toţi politicienii avem aşa ceva în experienţele noastre. Important este ce s-a întâmplat în mod real şi, vă repet, eu am încredere în Elena Udrea din acest punct de vedere”, a declarat Băsescu.

Fostul şef al statului a mai fost întrebat de jurnalişti şi dacă se gândeşte la funcţia de prim-ministru, răspunzând: “Nu, hai să rămânem în zona realistă”.

În ceea ce priveşte vizita sa la PMP, Traian Băsescu a spus că a discutat cu liderii partidului despre situaţia formaţiunii.

Dacă aşa cum mi-au spus astăzi (liderii PMP -n.r.) vor reuşi până la sfârşitul lunii aprilie să facă toate conferinţele judeţene şi să aibă nişte structuri judfeţene solide de la care să poată porni o creştere relativ rapidă a partidului, sunt convins că în 2016 va fi un partid important”, a spus Băsescu, precizând că liderii PMP i-au ”povestit” şi ce s-a discutat la conferinţele judeţene ale partidului, unde ”sălile au fost pline”.

Fostul preşedinte al Traian Băsescu a fost la sediul PMP şi vineri, când majoritatea liderilor partidului erau plecaţi. Secretarul general al PMP, Dorel Onaca, spunea că Băsescu a fost la PMP pentru a ura succes în organizarea partidului şi a conferinţelor judeţene din Maramureş, Neamţ, Tulcea şi Argeş.

Fostul preşedinte a mai fost la sediul PMP şi în 11 februarie, când şi-a preluat biroul amenajat din decembrie 2014.

Traian Băsescu declara, marţi seară, la B1Tv, că în această perioadă a vorbit zilnic la telefon cu Elena Udrea şi a vizitat-o în "arestul" la domiciliu.

Fostul şef al statului mai spunea că are încredere în Elena Udrea, care "a spus ce ştie şi ce crede".

Într-o altă emisiune, la TVR, fostul şef al statului spunea, în 16 februarie, că Elena Udrea nu minte şi că nu a auzit în timpul mandatului său că aceasta a luat bani, subliniind că are încredere în ea şi în justiţie, dar va recunoaşte "indiscutabil" decizia judecătorilor, dacă aceştia vor decide că este vinovată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici