Traian Băsescu, în vizită oficială la Berlin pe 10 noiembrie. Preşedintele se va întâlni cu Angela Merkel şi Christian Wulff

Preşedintele Traian Băsescu va efectua pe 10 noiembrie o vizită oficială la Berlin, la invitaţia omologului său, Christian Wulff.

896 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, în vizită oficială la Berlin pe 10 noiembrie. Preşedintele se va întâlni cu Angela Merkel şi Christian Wulff

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Conform Administraţiei prezindeţiale, şeful statului român va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, şi cu cancelarul german Angela Merkel.

Cu aceeaşi ocazie, preşedintele României va participa la conferinţa economică "Germania şi România - parteneri în Europa", organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin.

Programul vizitei include şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din R.F. Germania şi ai comunităţii de germani originari din România.

În 6 octombrie, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, anunţa că Traian Băsescu va face o vizită la Berlin în 10 noiembrie.

De asemenea, miercuri, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ, care îl va însoţi pe Traian Băsescu la Berlin, a anunţat că şeful statului se va întâlni cu preşedintele Germaniei, Christian Wulff, şi cu cancelarul Angela Merkel, precizând că va vea loc şi o Conferinţă româno-germană pe teme economice şi politice.

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) Ovidiu Ganţ a transmis miercuri un comunicat de presă, în care a anunţat că îl va însoţi joi pe preşedintele Traian Băsescu în vizita oficială la Berlin.

Din delegaţie mai fac parte ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici