Traian Băsescu: Niciun serviciu de informaţii nu m-a informat cu privire la relaţia Anghel-Mircea Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, că nicio structură de informaţii a statului român nu l-a informat cu privire la relaţia Sandu Anghel-Mircea Băsescu.

422 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Niciun serviciu de informaţii nu m-a informat cu privire la relaţia Anghel-Mircea Băsescu

Traian Băsescu: Niciun serviciu de informaţii nu m-a informat cu privire la relaţia Anghel-Mircea Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

El a ţinut să precizeze că fratele său, Mircea Băsescu, este un om de 60 de ani care trăieşte la Constanţa cu familia. Preşedintele Băsescu a menţionat că el trăieşte cu familia sa la Bucureşti.

"Nu am avut niciun fel de informaţii nici de la el nici de la instituţiile abilitate ale statului (...). Nicio structură de informaţii a statului nu m-a notificat, nu m-a informat cu privire la relaţia Sandu Anghel-Mircea Băsescu", a spus Băsescu.

Preşedintele a spus că regretă faptul că fratele său este suspectat de trafic de influenţă. "Sigur, regret enorm faptul că fratele meu este suspectat de trafic de influenţă, dar el este un om de 60 de ani, care trăieşte la Constanţa cu familia lui, eu cu familia mea trăiesc la Bucureşti. Eu nu am avut niciun fel de informaţie sau cunoştinţă, măcar de la el, legat de afacerea Sandu Anghel-Mircea Băsescu şi Căpăţână, deci trăim fiecare cu serviciul lui, cu obligaţiile lui, cu faptele lui", a spus Băsescu.

Preşedintele a continuat: "Nu trăim în aceeaşi casă, nu ne vedem zilnic, ne vedem o dată la doi ani, şi am avut niciun informaţii, nici de la el  despre relaţia Sandu Anghel, Mircea Băsescu şi nici de la structurile de informaţii ale statului român".

Preşedintele a mai menţionat că "orice suspiciune legată de intervenţia sa în procesul lui Sandu Anghel este demontată de realitate". "Realitatea este că niciodată nu am apelat la vreun poliţist, procuror sau judecător, în mod direct sau prin intermediari, pentru intervenţie în vreun dosar sau anchetă", a declarat Traian Băsescu.

El a mai menţionat că în numai trei ani, dosarul lui Sandu Anghel a parcurs toată linia justiţiei româneşti, condamnare la judecătoria Slatina, la Curtea de Apel Craiova, şi condamnare la ICCJ, şi nu orice condamnare, ci la ani grei de închisoare. "Nu există niciun motiv ca cineva să suspecteze că preşedintele ar fi intervenit în procesul acestui domn Sandu Anghel sau al familiei sale", a mai menţionat Traian Băsescu.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca în 27 iunie dosarul, urmând să decidă definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Vineri noapte, după ce Mircea Băsescu a fost arestat preventiv, au venit la arest avocatul şi fiica acestuia, care i-a adus medicamente, mâncare şi haine. Potrivit unor surse din Poliţie, cei doi nu s-au văzut atunci cu fratele preşedintelui.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt încarceraţi în arestul Poliţiei Capitalei din 19 iunie, când au fost reţinuţi de procurori.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici