Traian Băsescu: Ordonanţa de infirmare a rechizitoriului meu, o lecţie. Se făceau de râs în instanţă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că ordonanţa dată de procurorul general privind dosarul său în care este cercetat pentru ameninţarea Gabrielei Firea este o lecţie pentru instituţiile din procuratură, afirmând că dacă dosarul ar fi ajuns în instanţă “se făceau de râs”."

2602 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Ordonanţa de infirmare a rechizitoriului meu, o lecţie. Se făceau de râs în instanţă

Traian Băsescu: Ordonanţa de infirmare a rechizitoriului meu, o lecţie. Se făceau de râs în instanţă

"Fac o recomandare, ca om bătrân şi care a trecut prin mai multe funcţii în stat, inclusiv prin cea supremă, pentru procurori, indiferent că-s de la DNA, DIICOT: să citească ordonanţa pentru că este o lecţie pentru instituţiile din procuratură. Mi-aş dori mult ca astfel de abordări să devină şcoală”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, a B1 TV.

Traian Băsescu a afirmat că la fel de riguroasă era şi Laura Codruţa Kovesi când am numit-o procuror general, dar mai târziu s-a adaptat “sistemului coclit”.

“Tot la fel de riguroasă era şi Laura Codruţa Kovesi când am numit-o procuror general, apoi s-a adaptat sistemului coclit şi a preluat interesul politic şi de imagine. Sper ca Iohannis să fi avut o mână mai bună pentru puritatea cu care va rămâne procurorul general şi după al doilea mandat", a susţinut Băsescu.

Traian Băsescu a subliniat că procurorul general nu a spus că este nevinovat, ci a emis o ordonanţă de infirmare.

"Procuroarea de caz i-a adus rechizitoriul, şefa de secţie l-a confirmat şi în virtutea dreptului de control ierarhic pe care îl are procurorul, i-a spus că vrea să îl vadă. L-a văzut şi a emis o ordonanţă de infirmare, deci nu de scoatere a mea de sub urmărire penală. Procurorul general nu a spus că sunt nevinovat, dar nu aş vrea să comentez această ordonanţă, eu cred că este ceea ce am vrut şi eu să fac, să aduc şefi din provincie, care nu sunt în jocurile interne ale instituţiilor din justiţie. Doamna de la ÎCCJ, venea de la Galaţi, Codruţa am adus-o procuror general de la Sibiu, am avut acest reflex, oarecum din experienţa a ceea ce este prin instituţiile din Bucureşti", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că dacă rechizitoriul ar fi ajuns în instanţă “se făceau de râs”.

"Cele două doamne au decis să dea la Antena 3 informaţia înainte de a da rechizitoriul procurorului general forţându-i mâna să nu se mai uite pe el, să spună «Aoleu, decât să mă critice, mai bine îl în dau instanţă!». Dar, se făceau de râs în instanţă. Ele nu spun la ce se referă fapta. Sunt procurori care sunt gata să arbitreze, pe penal, jocurile politice", a susţinut Traian Băsescu.

Pachetul General a anunţat joi că dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat pentru ameninţare la adresa Gabrielei Firea nu va fi trimis în judecată iar cercetările vor fi reluate după ce Augustin Lazăr a infirmat decizia procurorului de caz, pe motiv că ancheta este incompletă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici