Video Traian Băsescu s-a întâlnit cu senatorii americani John McCain, Ron Johnson şi Christopher Murphy. Situaţia de securitate din Europa de Est, discutată - FOTO, VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe membrii Senatului SUA John McCain, Ron Johnson şi Chris Murphy, în cadrul întrevederii discutându-se despre noua situaţie de securitate din Europa de Est. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va avea, duminică, o întrevedere cu cei trei membri ai Senatului SUA, în discuţii urmând să fie abordate dezvoltările de securitate din imediata vecinătate a României şi din regiunea extinsă a Mării Negre.

528 afișări

Conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, "în cadrul întrevederii s-a discutat despre noua situaţie de securitate din Europa de Est, iar înalţii oficiali americani au mulţumit ţării noastre pentru contribuţia avută de-a lungul ultimilor ani la succesul misiunilor Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi l-au asigurat pe preşedintele României, domnul Traian Băsescu, de sprijinul Senatului Statelor Unite ale Americii.

Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale au fost postate fotografii de la întâlnire.

Cei trei membri ai Senatului SUA urmează să aibă, duminică, şi o întrevedere cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

"Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va avea, duminică, la sediul MAE, o întrevedere cu o delegaţie de senatori americani alcătuită din John McCain (republican, Arizona), Ron Johnson (republican, Wisconsin) şi Christopher Murphy (democrat, Connecticut), membri ai Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul SUA. Prezenţa senatorilor americani la Bucureşti, în cadrul turneului pe care aceştia îl realizează în Europa Centrală şi de Sud-Est, reprezintă o materializare a invitaţiei adresate senatorului John McCain de ministrul Titus Corlăţean, în cadrul întrevederii avute cu acesta cu prilejul vizitei efectuate în SUA (29 – 30 aprilie 2014)", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de MAE.

Pe agenda de discuţii a întâlnirii se vor afla evoluţiile din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, cu accent asupra cooperării militare, în domeniul securităţii şi al energiei, dezvoltările de securitate din imediata vecinătate a României şi din regiunea extinsă a Mării Negre şi perspectivele de evoluţie ale acesteia, în special cu privire la situaţia din Ucraina şi Republica Moldova, precizează sursa citată.

"Turneul în Europa Centrală şi de Sud-Est al delegaţiei de senatori americani reflectă preocupările deosebite generate la nivelul Congresului SUA de implicaţiile situaţiei din Ucraina asupra statelor aliate şi partenere din regiune, fiind circumscris angajamentului SUA faţă de asigurarea unui sprijin sporit şi a securităţii aliaţilor est-europeni", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici